Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заробила” 2 млн грн: на Миколаївщині за обман родин полонених затримано “детектива

На Миколаївщині СБУ затримала фейкового інтернет-детектива, яка надурила на темі обміну полонених понад 500 родин бійців ЗСУ.

Шахрайка за суму до 7 тис. грн за одного військового обіцяла рідним відшукати його і надати їм інформацію про місцеперебування та фізичний стан бійця.

Однак одразу після отримання суми зловмисниця “обривала” комунікацію з потерпілими, не надавши їм жодної інформації про їхніх родичів-військовослужбовців.

Фото: СБУ

Таким способом зловмисниця ошукала більше ніж пів тисячі родин на майже 2 млн грн.

– Для реалізації оборудки її організаторка створила в популярних соцмережах фейкові інтернет-групи під назвою Пошук зниклих та Повертайся живим. Там вона пропонувала свої “детективні послуги” та зазначала номер власної банківської картки для перерахування коштів нібито для вирішення “поточних” питань з пошуку зниклих, – повідомляє СБУ.

Було задокументувано понад 50 фактів одержання шахрайкою грошей від ошуканих сімей.

Під час обшуків за адресою проживання фігурантки виявлено 20 мобільних телефонів, планшет та 64 SIM-карти, які вона постійно змінювала для маскування оборудки.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за ст. 190 КК України (шахрайство) та взято під варту.

– Служба безпеки України застерігає: не слід надавати інформацію про полонених, незаконно позбавлених волі осіб і власні персональні дані не уповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам, – наголошують у відомстві.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-22 17:29:50