Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гуменюк пояснила, чому в морі багато кораблів

Попри шторм, який зараз вирує в Чорному морі, Росія утримує на бойовому чергуванні досить потужне корабельне угруповання, що певним чином пов’язано з “бавовною”, яка почастішала в тимчасово окупованому Криму.

Про це заявила в ефірі телемарафону Єдині новини речниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

– Саме угруповання представлене 15 кораблями, незважаючи на шторм. Можливо, це тому, що в бухтам їм вже неспокійно. Ті “хлопки”, які відчуваються час від часу, зокрема і в Севастополі, змушують їх виходити у відкрите море, щоб залишати собі простір для маневрів, – пояснила вона.

Загалом ситуація в Чорному морі наразі неспокійна, і вона ускладнюється ще й погодними умовами. Гуменюк каже, що шторм досить потужний, і він  триватиме щонайменше протягом кількох годин, а можливо навіть розтягнеться на пару діб.

– Проте це не заважає ворогу тримати ракетоносій на бойовому чергуванні, в даному випадку підводний. Це саме той, який робив пуски ракет вночі.  Виходячи з того, що на його борту залишилося ще два Калібри, цілком ймовірно, що він буде заведений в пункт базування для поновлення запасів, або ж по ротації вийде інший підводний човен. Будемо стежити, – додала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-27 15:44:48