Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Авіакатастрофа у Броварах. Версія диверсії не підтвердилась — Костін

Генпрокурор України Андрій Костін заявив, що версія про диверсію щодо авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах на Київщині, під час якої загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ – не підтвердилась. 

В інтерв’ю Укрінформу він зазначив, що висновки досудового розслідування будуть оприлюднені найближчим часом.

Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів (щодо авіакатастрофи у Броварах – Ред.), не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом, – сказав Костін. 

Генпрокурор нагадав, що на початку розслідування було висунуто чотири основних версії: 

  • замах на життя державних діячів, включаючи диверсію;
  • збиття літального апарата; 
  • конфліктна ситуація на борту судна; 
  • помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови.

За його словами, наразі розслідування, яке проводять фахівці з міжвідомчої слідчої групи  у складі головних слідчих управлінь ДБР і СБУ, триває. При цьому Офіс генпрокурора здійснює процесуальне керівництво.

Фото: Влад Круглов, Факти ICTV

До розслідування жахливої трагедії були залучені спеціалісти компанії Airbus Helicopters, а також фахівці з Міністерства оборони, Нацполіції й Нацгвардії.

Авіакатастрофа в Броварах 18.01.2023 Фото: Getty Images

На сьогодні слідчі зібрали всі необхідні технічні документи та завершують проведення всіх необхідних експертиз.

– Завдяки допомозі французьких партнерів з компанії Airbus проведено дешифрування бортових самописців. На основі зібраних даних здійснено 3-D моделювання трагічного польоту, – зазначив Костін.

Нагадаємо, 18 січня у Броварах на Київщині упав та розбився біля дитячого садка вертоліт ДСНС. На борту якого було керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович. Всі вони не вижили. Усього загинуло 14 людей, з них одна дитина, постраждали 25 осіб, із них 11 дітей.

 

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-31 13:08:00