Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зелений борщ: класичний рецепт приготування

Українська кухня багата на традиційні страви, які відображають культурні особливості та природні багатства країни. Однією з таких страв є зелений борщ зі щавлем, який став символом весняного смаку та свіжості.

Ця смачна страва вражає не лише своїм неповторним смаком, а й корисними властивостями, які додають енергії й позитивного настрою.

Легкий та приємний смак зеленого борщу приготовленого за цим рецептом, неодмінно припаде до смаку всій родині. Особливо добре смакує він зі сметаною.

Зараз дивляться

У класичному варіанті головним компонентом борщу є молодий щавель, доповнений сезонними овочами та яйцем.

Як приготувати зелений борщ та що додати, щоб було ще смачніше – читайте в матеріалі.

Зелений борщ: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • щавель – 70 г;
  • вітамінний пучок (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 1 шт.
  • яйця – 4 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • вода – 2,5 л;
  • олія – 20 мл;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль і спеції – до смаку.

Зелений борщ: рецепт покроково

  1. М’ясо заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Пінку під час закипання потрібно зняти.
  2. М’ясо варимо на маленькому вогні протягом 60 хвилин.
  3. Бульйон процідіть, вкиньте назад м’ясо і доведіть до кипіння.
  4. Всі овочі почистьте і промийте.
  5. Картоплю наріжте маленькими кубиками і опустіть в киплячий бульйон. Також можна додати лавровий лист для аромату.
  6. Моркву натріть на середній тертці і наріжте дрібно цибулину.
  7. Розігрійте сковорідку і налийте олію. Викладіть подрібнені овочі і обсмажте все разом протягом 3-5 хвилин на середньому вогні. Готову засмажку викладіть в каструлю з борщем.
  8. Зваріть яйця протягом 5-7 хвилин. Залийте їх холодною водою і дайте охолонути. Після – очисттьте, наріжте і додайте в страву. На свій смак додайте сіль і спеції.
  9. Щавель і зелень потрібно помити і нарізати. Коли картопля звариться, можна його додавати в борщ. Тепер доведіть все до кипіння і вимкніть.
  10. Накрийте кришкою і залиште настоюватися приблизно на 10-15 хвилин.

Зелений борщ за класичним рецептом готовий. Пригостіть своїх близьких неймовірною стравою української кухні. Смачного!

Незабаром в Україні всі віряни святкуватимуть Великдень. Тож Факти ICTV підготували низку рецептів пасок та глазурі.

Зокрема, ви можете переглянути спосіб приготування сирної чи олександрійської паски.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-04 20:57:39