Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

збірна Англії подала заявку на участь у кваліфікації Євро-2028

Футбольна асоціація Англії подала заявку на участь у кваліфікації до Євро-2028, попри спільне проведення турніру у Великій Британії та Ірландії.

Таким чином, ФА прагне зберегти конкурентоспроможність збірної. Також береться до уваги й Німеччина, яка прийматиме найближче Євро-2024. Адже бундестім, готуючись до домашнього турніру, задовольняється лише товариськими іграми.

В Англії існують занепокоєння щодо рівня суперництва, який команда трьох левів зможе продемонструвати, якщо обмежиться лише товариськими матчами.

Зараз дивляться

10 жовтня УЄФА офіційно затвердив, що господарями Євро-2028 стануть Велика Британія та Ірландія. Ця заявка означає також, що до організації будуть залучені п’ять футбольних асоціацій – Англії, Шотландії, Уельсу, Північної Ірландії та Республіки Ірландія.

Чи будуть прямі путівки на Євро-2028?

УЄФА зарезервує лише два “запасних” місця для господарів змагань, які не пройдуть кваліфікацію. Тобто, якщо більше ніж дві команди не пройдуть відбір, то місце у фінальній частині отримають дві команди з найкращими показниками.

Таким чином, є ймовірність, що країни, які приймають турнір, можуть не опинитися серед команд, які боротимуться за трофей.

Турнір має відбутися на десяти стадіонах, шість з яких знаходяться в Англії, та по одному в Ірландії, Північній Ірландії, Шотландії та Уельсі.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-10 19:18:08