Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заявка України на Олімпіаду-2024 з футболу: найбільше гравців Шахтаря, є один учасник Євро-2024

Олімпійська збірна України з футболу визначилися зі складом, який зіграє на літніх Іграх-2024 у Парижі.

Список футболістів опублікований на офіційному сайті Української асоціації футболу.

Склад Олімпійської збірної України з футболу

Наставник команди Руслан Ротань вніс до розширеної заявки 22 виконавців, з яких 18 – увійдуть до основного складу. Також кожній команді учасниці дозволено було заявити не більше трьох футболістів, народжених після 2001 року.

Зараз дивляться

За віковою квотою на Олімпіаду вирушать лише два футболісти — це 24-річний центральний захисник австрійського ЛАСКа Максим Таловєров, який також був учасником Євро-2024, та 23-річний хавбек Дмитро Криськів.

  • Воротарі: Кіріл Фесюн (Шахтар), Яків Кінарейкін (Дніпро-1), Георгій Єрмаков (Олександрія);
  • Захисники: Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Арсеній Батагов (Зоря), Ілля Крупський, Євген Павлюк (обидва — Ворскла), Олександр Мартинюк (Олександрія), Олексій Сич (Рух), Володимир Салюк (Чорноморець);
  • Півзахисники: Максим Хлань (Легія, Польща), Дмитро Криськів, Олег Очеретько, Кирило Сігеєв (усі — Шахтар), Валентин Рубчинський (Дніпро-1), Максим Брагару, Микола Михайленко (обидва — Динамо), Владислав Велетень (Колос), Олег Федор (Рух), Артем Шулянський (Олександрія);
  • Нападники: Данило Сікан (Шахтар), Ігор Краснопір (Рух).

У складі команди найбільше представників донецького Шахтаря, який відпустив на Олімпіаду відразу п’ятьох футболістів, зокрема форварда національної команди Данила Сікана.

Водночас, поза заявкою опинилися футболісти Динамо, які брали участь у червневому турнірі у Франції, – воротар Руслан Нещерет, захисник Тарас Михавко і хавбек Назар Волошин.

Основна причина невиклику більшості футболістів, які підпадають під віковий ценз, це рішення їхніх клубів. Річ у тім, що Олімпіада припадає на завершення зборів деяких клубів, а також старт кваліфікації у єврокубках. Клуби мають право не відпускати своїх футболістів на Олімпіаду, оскільки вона не входить до календаря ФІФА.

Зокрема, за віком на Олімпіаду проходили деякі футболісти, які брали участь у Євро-2024. Йдеться про Анатолія Трубіна, Іллю Забарного, Георгія Судакова, Михайла Мудрика, Володимира Бражка та Владислава Ваната.

У ЗМІ писали, що Челсі відмовився відпустити Мудрика на Ігри. Ймовірно, відмовила й Бенфіка щодо участі Трубіна, адже сам футболіст казав, що хотів би зіграти на Олімпіаді. Відтак, лише два іноземні клуби погодили виклик своїх гравців на Ігри – австрійський ЛАСК та польська Легія.

Олімпійські ігри, Футбол

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 09:44:12