Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заварні млинці: рецепт на Масляну 2024

Заварні млинці смакують з будь-якою начинкою. Додавання крутого окропу замість традиційної рідини надає тісту ніжної текстури, а самим виробам – вигляду ажурного мережива. Рецепт заварних млинців – у матеріалі Факти ICTV.

Заварні млинці – рецепт

Рецепт заварних млинців простий, але потрібно дотримуватися технологічних нюансів. Передусім це залежить від кількості яєць та консистенції тіста, інакше заварні млинці при випіканні можуть рватися. Тож не забувайте про це під час приготування.

Інгредієнти для заварних млинців:

Зараз дивляться

  • 0,5 л окропу
  • 250 г борошна
  • 40 г цукру
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 2 яйця
  • одна дрібка солі

Приготування

  1. Підготуйте окріп. У мисці ретельно збийте яйця, цукор, сіль і соняшникову олію.
    В окремому посуді просійте борошно, додайте яєчну суміш та поступово вливайте окріп. Добре розмішуйте масу для заварних млинців, щоб уникнути утворення грудочок.
    Залиште тісто на 15-20 хв, щоб розпочалась реакція, тоді заварні млинці з дірочками вийдуть еластичними.
  2. Перед тим, як почати смажити млинці, прогрійте і змастіть пательню. До речі, якщо користуватися силіконовим пензликом, олії піде менше.
  3. Наливайте тісто на розігріту пательню порціями і випікайте млинці на повільному вогні до золотистого кольору. Після того, як один бік заварних млинців підсмажиться, переверніть його на інший.
  4. Що робити, якщо млинці рвуться? Перший варіант – додати борошно, щоб рідка консистенція тіста набула щільності. Другий – вбити в тісто для заварних млинців ще одне яйце. Але не більше, оскільки це може зробити його занадто жорстким.

Таким чином можна досягти бажаного результату та отримати ажурні заварні млинці. Подавайте їх зі сметаною, медом, фруктами або улюбленою начинкою – сирною, грибною, рибною чи м’ясною. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-28 15:31:47