Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

За яких умов демобілізуватимуть військових в Україні – законопроєкт 10449

Фото: Генштаб ЗСУ

Демобілізувати пропонують українських військовослужбовців, які безперервно 36 місяців перебували на службі під час дії воєнного стану, згідно з новим законопроєктом про мобілізацію.

Про це йдеться в законопроєкті №10449 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, який внесли на розгляд Верховної Ради.

Демобілізація під час воєнного стану – законопроєкт 10449

Згідно з законопроєктом, пропонують звільняти зі служби військових, які безперервно 36 місяців прослужили під час дії воєнного стану.

Зараз дивляться

Умовою для демобілізації під час воєнного стану також є закінчення терміну контракту. Звільнення цих військових здійснюватиметься у терміни, визначені рішенням ставки Верховного головнокомандувача.

Демобілізації підлягатимуть військові, які мають інвалідність будь-якої групи та звільнені з полону громадяни, а також через скорочення штатів чи проведення організаційних заходів, якщо неможливо їх залучити до використання на службі (для вищого офіцерського складу).

Водночас демобілізація передбачена в разі обрання особи народним депутатом України, депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим (якщо військовослужбовці не виявили бажання продовжувати службу).

Також демобілізувати можуть у зв’язку з призначенням (обранням) на посаду судді, судді Конституційного суду України, члена Вищої ради правосуддя (ВРП), члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів, очільника Служби дисциплінарних інспекторів ВРП, його заступника, дисциплінарного інспектора ВРП.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Верховна Рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-30 22:23:38