Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

яка ситуація на Куп’янському напрямку 2 лютого 2024

Фото: Генштаб ЗСУ

В районі Табаївки Харківської  області тривають важкі бої, село під контролем Сил оборони України.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив керівник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця Ілля Євлаш.

– Лінія фронту наразі залишається дуже динамічною, противник продовжує свої наступальні дії, зокрема поблизу Куп’янська. За Табаївку також точаться важкі бої, наразі село не перебуває під контролем окупантів, там ведуться артилерійські дуелі, – уточнив він.

За його словами, на Лимано-Куп’янському напрямку за минулу добу Сили оборони ліквідувати 228 окупантів та знищили 75 одиниць озброєння і військової техніки ворога.

Зараз дивляться

Він зауважив, що у росіян спостерігається снарядний голод, тому вони вдаються до постачання боєприпасів із КНДР та Ірану.

Скільки військових РФ на Куп’янському та Лиманському напрямках

– Якщо конкретно брати Куп’янський напрямок, то ворог там тримає близько 40 тис. свого особового складу, понад 500 танків, 650 ББМ, 430 артсистем та ще більш ніж 150 РСЗВ, – сказав Євлаш.

А на Лиманському, за його словами, ворог зосередив майже 57 тис. військових, 500 танків, понад 110 ББМ, 534 артилерійські системи та майже 200 РСЗВ.

– Разом це досить потужні сили. Противник не полишає своїх намірів надалі продовжувати готувати свої резерви. Ми не бачимо, щоб противник збирався зупиняти свої бойові дії через певний час, – сказав речник, але ЗСУ, за його словами, тримають оборону і послаблюють наступальний потенціал окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 17:07:17