Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зробити помадку на паску: глазур із желатином

Раніше великодній хліб традиційно оздоблювали виробами з тіста. Проте з часом окрім цього звичаю з’явився ще один – прикрашати паску помадкою.

Як зробити помадку на паску, розповідають Факти ICTV.

Як зробити помадку на паску

Глазур із желатину

Інгредієнти

  • Желатин – 1 ч. л.;
  • Вода – 6 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Змішайте дві столових ложки води і желатин.
  2. Насипте цукор у сотейник і додайте решту води.
  3. Покладіть сотейник із цукрованою водою на маленький вогонь і варіть, помішуючи, до повного розчинення цукру.
  4. У гарячий сироп додайте желатин.
  5. Збийте міксером на високій швидкості, поки суміш не побіліє.
  6. Залиште глазур, щоб трохи охолонула.

Помадка з білка

Інгредієнти

  • Один яєчний білок;
  • Цукрова пудра – 160 г;
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування

  1. За допомогою міксера або віничка збийте білок до густої піни.
  2. Цукрову пудру просійте в білкову масу.
  3. Додайте вичавлений лимонний сік і продовжуйте збивати суміш.

Помадка без яєць

Інгредієнти

  • Цукрова пудра – 160 г;
  • Лимонний сік – 2 ст. л.;
  • Гаряча вода – 2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Додайте у цукрову пудру лимонний сік.
  2. Влийте гарячу воду і перемішуйте до побіління суміші.

Шоколадна помадка

Інгредієнти

  • Вершки – 150 мл;
  • Вода – 50 мл;
  • Вершкове масло – 1 ст. л.;
  • Шоколад – 120 г;
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Шоколад дрібно поріжте.
  2. До шоколаду додайте половину вершків, цукрову пудру і воду.
  3. Суміш поставте на водяну баню.
  4. Перемішуйте до повного розчинення.
  5. Додайте решту вершків і масло.
  6. Перемішайте до однорідної маси і зніміть з вогню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 13:16:53