Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зробити котлету для бургера зі свинини: смачний рецепт


Американська кухня давно завоювала серця українців, і бургери впевнено зайняли місце серед улюблених страв багатьох. Головний секрет смачного бургеру – соковита і правильно приготовлена котлета.

Як зробити котлету для бургера легко і просто в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Що потрібно для ідеальної котлети для бургера

Справжній бургер неможливий без правильної котлети. Вона має бути соковитою, ніжною і водночас тримати форму. Ось кілька важливих порад:

  • Обирайте свіже м’ясо. Фарш найкраще готувати самостійно з м’яса з вмістом жиру не менше 20%. Це забезпечить потрібну соковитість.
  • Відбийте фарш. Після змішування фаршу з приправами ретельно відбийте його об дошку. Це допоможе отримати однорідну текстуру.
  • Формуйте котлети правильно. Товщина має бути приблизно 1 см, а діаметр – трохи більший за булочку, адже під час смаження котлета трохи зменшиться.

Котлета для бургера: рецепт

До фаршу, окрім солі та перцю, можна додати ваші улюблені спеції, наприклад, паприку чи сушений часник.

Інгредієнти:

  • 500 г свинячого фаршу
  • сіль і перець – до смаку

Приготування:

  1. У мисці змішайте фарш із сіллю та перцем. Добре відбийте фарш, щоб зробити його однорідним.
  2. Сформуйте котлети потрібного розміру.
  3. Викладіть котлети на тарілку, загорніть її харчовою плівкою і поставте в морозилку на 30-50 хвилин. Це покращить їхню структуру та допоможе зберегти соковитість.
  4. Розігрійте гриль і обсмажте котлети по 4-5 хвилин з кожного боку. Якщо у вас немає гриля, використовуйте сковороду. Ідеально підходить сковорода-гриль, але можна взяти й звичайну.

Якщо смажите бургери на сковороді, розігрійте її на середньому вогні, змастіть невеликою кількістю олії та обсмажте котлети по 5 хвилин з кожного боку. Щоб уникнути пересушування, накрийте сковороду кришкою.

Як бачимо, рецепт котлети для бургера зі свинини не складний. А як щодо секретів соковитості?! Нижче важливі поради для вас:

  • Не натискайте на котлету під час смаження. Це виштовхує сік з м’яса, і котлета вийде сухою.
  • Дайте котлеті відпочити. Після смаження залиште її на кілька хвилин перед збиранням бургера. Це дозволить соку рівномірно розподілитися.

Поради для подачі бургерів зі свинини

Зберіть бургер з м’якою булочкою, хрумкими овочами (листя салату, кільця цибулі, скибочки помідорів) і соусами. Спробуйте кетчуп, майонез та гірчицю. А якщо ви хочете ще більше аромату – додайте тонку скибочку сиру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тепер ви знаєте, як зробити котлету для бургера зі свинини. Використовуйте цей рецепт і тіште рідних та друзів домашніми бургерами!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-10 13:20:00