Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як засолити сало в банці на тривалий час: рецепт і поради

Усім відомо, що сало – справжній український делікатес. Один із найпопулярніших способів зберігання сала – це засолювання в банках на зиму. Але не всі господині та господарі знають, як це правильно робити.

Сало смачне і корисне для здоров’я, за умови помірного вживання. Воно забезпечує організм необхідними жирними кислотами, вітамінами і мінералами, сприяє підвищенню енергії та підтримці деяких життєво важливих функцій.

Тому варто включати сало до свого раціону, дотримуючись здорового балансу та обираючи якісний продукт.

Зараз дивляться

Отже, читайте в матеріалі, як засолити сало в банці на тривалий час, щоб воно було як свіже, мало приємний смак і залишилося в міру солоним. Дотримуючись нашого рецепта, ви зможете насолоджуватися смачним салом протягом багатьох місяців.

Як засолити сало в банці на тривалий час

Експериментуйте з додаванням різних спецій та трав, таких як розмарин, чебрець або коріандр, щоб віднайти свій улюблений смак.

Інгредієнти:

  • свіже сало зі шкіркою
  • сіль кам’яна

Додатково:

  • стерилізовані банки та кришки

Як засолити сало в банці на зиму покроково:

  1. Сало нарізати шматками такого розміру, щоб можна було засунути в банку. Чим свіжіше сало, тим краще воно засолиться.
  2. Шматки сала гарно з усіх боків пересипати сіллю. Що більше на шматках буде солі, то краще. Сало багато солі не візьме. Убере в себе рівно стільки, скільки йому треба.
  3. Щільно викласти сало у банки.
  4. Накрити банки зверху харчовою плівкою та помістити їх на 24-36 годин у прохолодне місце. Нам потрібно, щоб виділися солона рідина. Її багато не буде, але вона повинна бути обов’язково.
  5. Підшукуємо невеликі, але глибокі миски за кількістю банок. Перевертаємо банки з салом у ці миски. Знизу до горлечка банок підкладаємо дерев’яні товстенькі шпажки. Це треба зробити для того, щоб уся рідина стекла. Залишаємо банки у такому стані на 2-3 години.
  6. Потім банки перевертаємо, обтираємо і відразу закатуємо.

Зберігаємо у прохолодному темному місці. За таких умов сало може зберігатися до року і більше.

Як засолити сало в банці на тривалий часЄ, ми вже знаємо. Зберігаємо рецепт, ділимося ним із друзями. Будьмо здорові!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 11:32:08