Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як запекти баклажани в духовці: рецепти та правила приготування

Сьогодні розкажемо, як запекти баклажани в духовці цілими для використання в інших стравах. Наприклад, можна приготувати бабагануш. Та як запекти баклажани в духовці кільцями, щоб подати для будь-якої страви з м’яса чи риби.

Як запекти баклажани в духовці

Баклажани – популярний овоч в українській кухні, який має безліч варіантів приготування. Запікання баклажанів у духовці – один із найкращих способів зберегти їх корисні властивості та отримати смачну та малокалорійну страву.

Для запікання обирайте молоді баклажани з гладкою і блискучою шкіркою. Вони повинні бути твердими на дотик і без значних пошкоджень.

Зараз дивляться

Як правильно запекти баклажани в духовці цілком

В запіканні баклажанів немає нічого складного. Головне – перевірений часом рецепт.

Ці баклажани в томаті стануть справжньою окрасою вашого зимового столу і чудовим доповненням до різних страв. Приємного апетиту!

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 200 °C.
  2. Баклажани промиваємо та обсушуємо.
  3. Викладаємо їх на деко та робимо кілька проколів виделкою по всій поверхні.
  4. Запікаємо баклажани 45 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
  5. Запечені баклажани дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо та відразу чистимо від шкірки, яка повинна знятися без особливих зусиль.

Якщо часу на запікання обмаль, буде швидше, якщо перед запіканням розрізати баклажани навпіл. Після запікання необхідно буде просто ложкою вийняти м’якуш.

Як запекти баклажани в духовці кільцями

Інгредієнти:

  • баклажани, сіль, перець, парика, гранульований часник, оливкова олія – до смаку

Приготування:

  1. Нарізаємо баклажани кільцями товщиною близько 1 см. Викладаємо їх у миску, посипаємо сіллю та залишаємо на 20 хвилин для зменшення гіркоти. Потім промиваємо та обсушуємо.
  2. Знову перекладаємо баклажани у миску. Посипаємо сіллю, перцем, паприкою та гранульованим часником. Спеції беремо до смаку.
  3. Баклажани зі спеціями перемішуємо та викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Поливаємо їх оливковою олією.
  4. Запікаємо баклажани в духовці кільцями за 180 °C духовці близько 30 хвилин, поки вони не стануть приємного золотавого кольору.
  5. Викладаємо баклажани у миску. Посипаємо пропущеним через прес часником і нарізаною зеленню.

Баклажани в духовці швидко і легко

Страва дуже смачна та ароматна. Варто приготувати!

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • сир – 150 г
  • сметана – 150 г
  • гірчиця міцна – 1/2 ч. л.
  • часник, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець, зелень – до смаку

Приготування:

  1. Баклажани та помідори нарізаємо кружальцями. Баклажани злегка солимо та перемішуємо.
  2. На деко викладаємо шарами: баклажан – помідор – тертий сир – подрібнений часник. Шари повторюємо.
  3. Страву поливаємо оливковою олією, солимо та перчимо.
  4. Усе поливаємо сметаною змішаємо з гірчицею та сіллю.
  5. Запікаємо у духовці за 180 °C близько 35 хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 11:44:10