Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як замаринувати цибулю – смачний та легкий рецепт

Маринована цибуля є невіддільною складовою багатьох страв. Вона не тільки додає стравам пікантного смаку, а й робить їх більш апетитними. Одна з головних переваг маринованої цибулі – її універсальність. Вона може стати смачним доповненням до м’ясних страв, салатів, бургерів, гарячих ковбасок, шашлику, рибних та овочевих страв.

Сьогодні розкажемо, як швидко замаринувати цибулю салату, оселедця та для бургера. Маринована цибуля приготовлена в домашніх умовах виходить дуже смачна!

Як замаринувати цибулю для салату

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • оцет яблучний – 3 ст. л.
  • окріп – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – декілька дрібок
  • цибуля (червона або біла) – 1 шт.

Приготування:

  1. Цибулину чистимо, миємо і нарізаємо маленькими кубиками.
  2. Викладаємо цибулю в мисочку, заливаємо окропом, перемішуємо.
  3. Потім додаємо цукор, сіль, оцет, перемішуємо і залишаємо маринуватися за кімнатної температури на 10 хвилин.
  4. Після маринування перекидаємо цибулю на ситечко і залишаємо, щоб стік маринад.

Як замаринувати цибулю до оселедця

Інгредієнти:

  • цибулина (велика) – 1 шт.
  • цукор – 0,5 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • чорний мелений перець – декілька дрібок
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • кріп – 3 ст. л.
  • олія – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Почищену цибулину нарізаємо тонкими півкільцями або кільцями.
  2. Усі інгредієнти для приготування поєднати і гарно перемішати.
  3. Поливаємо маринадом цибулю, перемішуємо, загортаємо ємність з цибулею у харчову плівку і залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
  4. Потім даємо маринаду стекти. Викладаємо мариновану цибулю на розкладені на тарілці шматочки оселедця.

Приготовлену за цим рецептом мариновану цибулю можна подати до шашлику та гарячих ковбасок.

Як замаринувати цибулю на бургер

Інгредієнти:

  • біла або червона цибулина (велика) – 1 шт.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – декілька дрібок
  • мелений чорний перець – дрібка
  • бальзамічний або яблучний оцет – 3 ст. л.
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Почищену цибулю нарізаємо в залежності від вашого вподобання.
  2. Для маринаду поєднуємо та перемішуємо усі інгредієнти. Переконуємося, що цукор і сіль повністю розчинилися.
  3. Перекладаємо цибулю в маринад, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин.
  4. Після маринування відціджуємо зайвий маринад. Цибуля готова для приготування бургерів.

Для додаткового смаку в маринад можна додати дрібні нарізану зелень та сушені трави.

Ці прості у приготуванні рецепти маринування цибулю гарантує ідеальний результат. Насолоджуємося кулінарними експериментами та смачними стравами!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 14:07:41