Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як замаринувати білі гриби: три способи

Білі, чирики, боровики – це назви одного з найпопулярніших видів грибів, які мають неперевершений смак.

Тож не дивно, чому їх так люблять додавати у супи, салати, гарніри і соуси. Ми ж пропонуємо приготувати чудову закуску та розкажемо, як маринувати білі гриби у різний спосіб. Обирайте той, що більше до вподоби.

1. Класичний рецепт маринованих білих грибів

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • 500 г білих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 зубчика часнику;
  • 1 ч. л. кмину
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 50 мл оцту (9%)
  • 1 л води

Приготування

    1. Гриби добре вимийте і обсушіть. Залиште цілі маленькі гриби, а великі розріжте скибочками.
    2. Очищену цибулю та часник наріжте кружальцями.
    3. Приготуйте маринад: у глибокій каструлі з окропом змішайте всі інгредієнти, крім грибів,  доведіть суміш до кипіння,зніміть з вогню та дайте відстоятися.
    4. Потім додайте гриби до суміші та готуйте на помірному вогні протягом 15-20 хвилин. Гриби мають стати м’якими.
    5. Розподіліть мариновані гриби в банки, залийте маринадом і залиште охолоджуватися.
    6. Потім закрийте банки кришками та зберігайте в холодильнику.

2. Рецепт білих грибів із гвоздикою

Інгредієнти

  • 1 кг білих грибів

Для маринаду:

  • 1 л води;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 50 мл 9% оцту;
  • 2 бутони гвоздики;
  • 5-6 горошків чорного перцю;
  • 2 лаврових листки.

 Приготування

  1. Свіжі білі гриби ретельно перебиріть, промийте та розріжте.
  2. Перекладіть гриби в каструлю, залийте водою з сіллю. Варіть 20 хвилин після закипання. У процесі з’являтиметься піна, її необхідно акуратно видаляти ложкою або шумівкою.
  3. Перекладіть гриби на друшляк і добре промийте проточною водою.
  4. Для маринаду влийте до каструлі окроп, додайте сіль,  цукор, бутони гвоздики, горошки чорного перцю та лаврове листя. Варіть маринад до розчинення солі та цукру, а потім додайте оцет.
  5. У киплячий маринад викладіть гриби та проваріть 10 хвилин.
  6. Перекладіть білі гриби в банки, залийте маринадом зі спеціями і закрийте кришками.
  7. Ставте стерилізуватися 15 хвилин на маленькому вогні.
  8. Закрийте кришками та переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою, залиште охолоджуватися на добу.

3. Мариновані білі гриби з гірчицею та естрагоном

Інгредієнти

  • 500 г білих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 зубчика часнику;
  • 2 гілочки естрагону;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 50 мл оцту (9%);
  • 1 л води.

Приготування

  1. Свіжі білі гриби ретельно переберіть та промийте. Залиште цілими маленькі гриби, а великі розріжте скибочками.
  2. Очищену цибулю та часник наріжте кружальцями.
  3. Приготуйте маринад. У каструлі з окропом змішайте сіль, цукор, перець горошком, цибулю, часник, гірчицю, потім влийте оцет та зніміть з вогню.
  4. Додайте до суміші гриби і тархун. Готуйте на помірному вогні протягом 15-20 хвилин.
  5. Після приготування розподіліть мариновані гриби в банки, залийте маринадом і залиште охолоджуватися. Після охолодження закрийте банки і зберігайте в холодильнику.

Смачного!

Користь білих грибів

  • Одна з основних переваг білих грибів – висока харчова цінність. Вони містять велику кількість білка, вітамінів та мінералів. Білки не тільки будують та відновлюють тканини нашого організму, але й сприяють зміцненню імунної системи.
  • Білі гриби є відмінним джерелом вітамінів групи В, необхідних для нормальної роботи нервової системи та здоров’я шкіри.
  • Крім того, вони мають низьку калорійність, але високий вміст клітковини, що робить їх ідеальними для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-20 14:38:40