Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як варити креветки, щоб вони вийшли ідеальними: покроковий рецепт


Ці морепродукти можна варити й смажити, їсти просто у вигляді закуски, вживати у різноманітних салатах, готувати супи і навіть коктейлі. Однак не всім вдається добре приготувати креветки, щоб вони не були жорсткими та мали яскравий смак.

Як варити креветки правильно – читайте в матеріалі.

Як правильно варити заморожені креветки

Інгредієнти:

  • пачка креветок;
  • сіль;
  • спеції до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Закиньте морепродукти в киплячу воду і готуйте не більш ніж 3-4 хвилин. Розморожувати креветки не потрібно (хоч і можна).
  2. Додайте сіль та спеції до смаку.
  3. Дістаньте креветки за допомогою шумівки.
  4. Дочекайтеся, поки рідина стече. Очистьте від панцирів і подавайте. Якщо є бажання, полийте лимонним соком.

Як варити креветки свіжі: покрокова інструкція

Інгредієнти:

  • креветки;
  • сіль;
  • спеції до смаку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спосіб приготування: 

  1. Добре промийте креветки та опустіть їх в окріп. Налийте в каструлю води приблизно у 2-3 рази більше, ніж креветок.
  2. Посоліть киплячу воду. Варіть морепродукти, залежно від розміру, від 3 до 7 хвилин. Наприклад, дрібним чорноморським креветкам вистачить 3 хвилин, а королівські або тигрові мають кипіти до 7-8 хвилин.
  3. Готовність перевіряйте за кольором панцира – він має бути рожевим.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-26 16:40:00