Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати ідеальний бограч: рецепт покроково

Ділимось рецептом бограча від шеф-кухаря Алекса Якутова.

До речі, він як справжній віртуоз додав до бограча власні смакові удосконалення.

Зараз дивляться

Як приготувати бограч

У кожного кухаря – свій унікальний підхід до приготування бограча.

Інгредієнти

Для бульйону:

  • 1 кг курячих суглобів
  • 1 кг телячих ніг та хвостів
  • 1 кг свинячих ніг та хвостів
  • 5 шт. лаврового листя
  • 20 шт. ялівцевих ягід
  • 10 шт. гвоздики
  • чорний перець
  • кілька гілок чебрецю та петрушки

Для бограча:

  • 3 цибулини
  • 2 морквини
  • 1 корінь петрушки
  • 1 корінь пастернаку
  • 1 корінь селери
  • 5 шт. болгарського перцю
  • 500 г помідорів
  • 1 шт. перцю чилі
  • 1 головка часнику
  • 5 картоплин
  • 300 г свинини на кістках
  • 200 г сала
  • 200 г шовдри
  • кілька гілок кінзи, сухої петрушки
  • перець чилі, цукор, перець, сіль до смаку
  • кілька грамів коріандру, паприки, ялівцевих зерен

Приготування

Готуємо бульйон

  1. Суглоби, ноги та хвости помістити до каструлі. Довести до кипіння та залити нову воду.
  2. Створити букет зі спецій. Все помістити у марлю, покласти у каструлю.
  3. Варити на маленькому вогні 6-7 годин. Потім бульйон процідити.

Рецепт бограча

  1. Порізати кубиками моркву, корінь селери та петрушки, болгарський перець, часник, картоплю.
  2. Помістити у каструлю сало та шовдру. Томити на маленькому вогні.
  3. Обсмажити на олії моркву, коріння селери, пастернаку, петрушки.
  4. До напівготових овочів додати порізаний перець, перебиті помідори, сухий чилі, цукор. Все ретельно перемішати.
  5. У ступці перетерти спеції: коріандр, паприку, ялівцеві зерна. Додати до овочів.
  6. Обсмажити картоплю та додати до овочів. Обсмажити свинину та додати до овочів.
  7. Перемістити усі інгредієнти в каструлю та залити бульйоном. Додати зелень кінзи та петрушки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-01 11:28:41