Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як правильно варити заморожені мідії: секрет смачного приготування

Свіжі мідії в Україні – продукт сезонний і доступний не в усіх регіонах. Тому найчастіше купити мідії можна вже без мушель у замороженому вигляді. Про те, як правильно та смачно приготувати мідії – далі в матеріалі.

Чи потрібно розморожувати мідії

На пакеті заморожених морепродуктів часто трапляється напис про те, що розморожування вони не потребують. Почасти це справді так. Якщо ви кинете мідії на пательню або в бульйон відразу з морозилки, вони дуже швидко розтануть.

Але якщо ви хочете отримати ідеальний смак, краще дати мідіям відтанути, щоб із них стекла зайва вода, яка встигла увібрати в себе специфічний запах морозилки.

Зараз дивляться

Є два способи правильно розморозити мідії:

  1. На ситі в холодильнику, щоб зайва вода одразу стікала з мідій у підставлену миску. Це найкращий спосіб розморожування, але він потребує багато часу. Мідії, що повільно відтанули, за смаком будуть майже як свіжі.
  2. У холодній солоній воді. Мідії розморозяться за 10-15 хвилин, але сіль у рецепті страви треба обережно відкоригувати, оскільки молюски встигнуть трохи просолитися рід час розморожування.

Не варто розморожувати мідії за кімнатної температури, в гарячій воді або в мікрохвильовій печі – ці способи значно погіршують смак морепродуктів.

Як варити заморожені мідії

Мідії, які продаються без мушель у замороженому вигляді, вже пройшли термічну обробку, тобто вони вже готові до вживання. Тому їх потрібно лише розморозити і використовувати за рецептом тієї страви, яку ви готуєте.

Мідії можна додавати до салатів та супів, маринувати як закуску або тушкувати в соусі.

Як довго потрібно готувати заморожені мідії

Після розморожування мідії потрібно готувати буквально кілька хвилин, тобто додайте їх у суп або соус у самому кінці, а потім дайте ще трохи часу, щоб страва настоялася.

Якщо ви маринуєте мідії як самостійну закуску, їм потрібно постояти в холодильнику приблизно 1-2 години, щоб просочитися маринадом.

Які соуси смакують до мідій

У мідій дуже яскравий смак, який до того ж добре поєднується з багатьма прянощами, травами, вершками, іншими морепродуктами, сирами, грибами та овочами.

Ось кілька соусів, з якими мідії будуть особливо смачними:

  • вершковий соус із часником та італійськими травами;
  • соус із вершками та блакитним сиром;
  • томатний соус із зеленню, коріандром та часником;
  • соус каррі із сезонними овочами;
  • білий винний соус із мускатним горіхом;
  • бешамель або сметанний соус;
  • грибний соус зі сметаною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 15:18:26