Як посмажити товстолобика на сковороді: простий рецепт
Сьогодні розкажемо, як посмажити товстолобика, щоб скоринка вийшла хрустка та апетитна, а сама риби без стороннього запаху та соковита.
А ви знали, що товстолобик – риба не лише не дорога, а й дуже корисна. Вона багата на омега-3, вітаміни А, В, D і мінерали, необхідні для здоров’я.
Як посмажити товстолобика на сковороді: рецепт
Для кращого аромату при маринуванні риби, можна додати трішки соку лимона. Він допоможе усунути можливий специфічний запах і додасть ніжного смаку смаженій рибі.
Інгредієнти:
- товстолобик – 1 кг 300 г
- борошно пшеничне – 200 г
- борошно кукурудзяне – 50 г
- сіль, перець – до смаку
- олія – для смаження
Як посмажити товстолобика в домашніх умовах:
- Почистьте рибу від луски, видаліть нутрощі, ретельно промийте.
- Наріжте рибу на стейки товщиною близько 2 см. Це найкращий розмір, щоб риба добре просмажилися і зберегла соковитість.
- Для маринування шматки риби посипаємо сумішшю солі та перцю, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин за кімнатної температури.
- Поєднайте два види борошна, додайте дрібку солі та гарно запаніруйте у цій суміші шматки товстолоба.
- Тепер влийте у сковороду олію та розігрійте її. Викладіть рибу у розігріту олію.
- Скільки смажити товстолобика на сковороді – смажте приблизно по 5 хвилин з кожного боку до золотавої скоринки.
- Потім вогонь зменште, накрийте сковорідку кришкою і доведіть рибу до готовності ще 3 хвилини.
Смажений товстолобик добре поєднується з різними гарнірами. Найкраще до нього пасують легкі овочеві салати, відварена картопля чи рис. Перед подачею можна прикрасити страву зеленню (петрушкою чи кропом) і викласти скибочки лимона.
Філе товстолобика дуже ніжне, тому приготування на сковороді є одним із найкращих способів зберегти його соковитість та смак. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-14 14:58:00