Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як із м’яса прибрати антибіотики в домашніх умовах — лікарка

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, для чого виробники додають до м’яса антибіотики та як їх ефективно позбутися в домашніх умовах.

Для чого вводять антибіотики

– Виробники змушені додавати в м’ясо антибіотики для того, щоб продукт якомога довше був захищений від розмноження в ньому шкідливих мікроорганізмів, – каже медик.

За словами лікаря, додавання антибіотиків у м’ясо – це своєрідне консервування продукту. Зазвичай препарати вводять безпосередньо перед забоєм тварини, птиці чи риби або відразу ж після.

Зараз дивляться

Як прибрати антибіотики

Людмила Сердюк рекомендує не братися за приготування м’яса одразу ж після його купівлі або після розморожування. Насамперед його слід потримати повністю зануреним у холодну воду, в яку для кращого ефекту можна додати дрібку солі або кілька чайних ложок вичавленого з лимона соку.

Перший бульйон злити

За словами медика, перестрахуватися від потрапляння на наш стіл страв з антибіотиками можна також, якщо злити перший бульйон, у якому вариться м’ясо перші 10-15 хвилин. Адже саме під час варіння у воду йде те, що не вдалося витягнути в процесі замочування.

Медик також рекомендує під час підготовки м’яса прибрати з нього жир, шкіру і плівки, в яких найбільше накопичується небезпечних для здоров’я промислових добавок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-02 13:15:42