Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як готувати кускус: три смачних рецепти


Кускус – це смачна пшенична крупа, дуже популярна в країнах Північної Африки. Насправді кускус – це не щось екзотичне, це звичайна манна крупа, яка за формою нагадує великий рис.

Приготувати смачну кашу можна за п’ять хвилин. Це дуже виручає, особливо, коли потрібно швидко поставити на стіл смачний і корисний гарнір до м’яса або риби.

Кускус також відомий своїми корисними властивостями для здоров’я. Однією з ключових переваг кускусу є його високий вміст корисних нутрієнтів. Він містить значну кількість вуглеводів, які є важливим джерелом енергії для нашого організму. Крім того, він багатий на білки, важливі для м’язів і тканин. Кускус також містить вітаміни групи B, залізо, магній та інші мінерали, що сприяють загальному здоров’ю.

Як правильно готувати кускус і кілька смачних рецептів цієї пшеничної крупи, читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Як варити кускус – класичний рецепт

Приготувати кускус можна двома способами – зварити або запарити окропом.

Якщо ви обрали другий варіант:

  • залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1 у каструлі або іншій ємності з кришкою;
  • посоліть і поперчіть кашу до смаку, перемішайте виделкою і накрийте каструлю кришкою на 5-7 хвилин;
  • по закінченню часу, перемішайте кускус і подавайте до столу.

До речі, запарювати кускус можна не тільки окропом, а й молоком, овочевим або м’ясним бульйоном.

Щоб зварити кускус, вам знадобиться:

  • кускус – 1 склянка (250 г);
  • окріп – 1,5 склянки;
  • сіль, спеції – до смаку.

Приготування:

  • Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть її до кипіння.
  • Посоліть воду та додайте улюблені спеції.
  • Тепер додайте кускус у каструлю.
  • Варіть кашу під кришкою 5 хвилин.
  • Коли кускус приготується, перемішайте його та влийте трохи оливкової олії (вона зробить його смак більш насиченим).

Готово! Смачний гарнір до м’яса або риби на вашому столі!

Кускус з овочами

Кускус з овочами

Інгредієнти:

  • кускус – 100 г;
  • вода – 0,5 л;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • сіль – до смаку;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.

Приготування: 

  1. Залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 5-7 хвилин.
  2. Посоліть і поперчіть кускус, додайте оливкову олію та добре перемішайте.
  3. Паралельно почистіть, помийте та наріжте цибулю маленькими кубиками.
  4. Обсмажити цибулю в олії до напівпрозорості.
  5. Очистити, вимити моркву і натерти на середній тертці. Додайте моркву до цибулі та обсмажуйте овочі разом 5 хвилин.
  6. Додайте до овочів улюблені спеції та налийте трохи соєвого соусу. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте до готовності.
  7. Приготований кускус додайте в сковорідку до овочів і ретельно перемішайте.

Салат Табуле з кускусом

Кускус салат

Що знадобиться?

  • кускус – 500 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • свіжі огірки – 4 шт.;
  • зелена цибуля – 50 г;
  • петрушка – 1 пучок;
  • сушена м’ята – 1 ст. л.;
  • оливки на ваш смак;
  • лимон – 1 шт.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як готувати?

  1. Залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1. Накрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть кашу, додайте оливкову олію та добре перемішайте.
  2. Дрібно наріжте петрушку та зелену цибулю, додайте до них лимонний сік, сушену м’яту та оливкову олію.
  3. Помідори, огірки та оливки дрібно нарізати, змішати з кускусом і ретельно перемішати.
  4. Залийте салат заправкою зі свіжої зелені та додайте улюблені спеції.
  5. Ретельно перемішайте салат і насолоджуйтеся смаком!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-26 12:10:00