Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Хрустики на будь-який смак: рецепти на горілці, молоці або кефірі

Хрустики або як ще їх називають, вергуни – такі знайомі та улюблені багатьма смаколики, що родом із дитинства. Але й зараз, рецепт хрустиків не забутий, і багато господинь із задоволенням готують цю хрустку смакоту. Насправді щоб приготувати хрустики в домашніх умовах, нам знадобляться тільки доступні інгредієнти, які є на кожній кухні. Головне – гарний настрій під час приготування.

Як приготувати хрустики на горілці

Інгредієнти:

  • борошно – 400-450 г
  • яєчні жовтки – 4 шт.
  • горілка – 1,5 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • сметана (густа) – 5 ст. л.
  • олія – для смаження
  • цукрова пудра для посипання – до смаку
  • додатково: паперовий рушник

Приготування:

  1. Просіяне борошно змішуємо з цукром і сіллю. Додаємо жовтки, сметану і вливаємо горілку. Замішуємо тісто до гладкої однорідної маси – бажано місити не менше 10 хвилин.
  2. Поміщаємо тісто в холодильник на 15-30 хвилин.
  3. Тісто тонко розкачуємо і вирізаємо смужки. Кожну смужку розрізаємо посередині й протягуємо інший кінець.
  4. В глибокій сковороді або каструлі розігріваємо олію і смажимо хрустики по 1 хвилині з кожного боку.
  5. Викладаємо випечені вироби на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
  6. Потім хрустики посипаємо цукровою пудрою.

Бажано перед смаженням заготовити багато хрустиків або й усі, бо смажаться вони дуже швидко.

Хрустики – рецепт на кефірі

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл
  • цукор – 4 ст. л.
  • ванільний цукор – декілька дрібок
  • сіль – декілька дрібок
  • яйця – 2 шт.
  • олія (для тіста) – 2 ст. л.
  • розпушувач – 5 г
  • борошно – 500 г
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. У миску вливаємо кефір кімнатної температури, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор і гарно перемішуємо.
  2. Потім додаємо яйця, вливаємо масло і ще раз перемішуємо.
  3. Поступово вводимо борошно просіяне з розпушувачем і замішуємо тісто.
  4. Перекладаємо тісто в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 20 хвилин.
  5. Готуємо хрустики так, як прописано в першому рецепті. Смачного!

Хрустики – рецепт на молоці

Інгредієнти:

  • молоко – 100 мл
  • яйця – 5 шт.
  • сіль – дрібка
  • цукор – 1 ст. л.
  • борошно – 550-600 г
  • олія – для смаження
  • пудра цукрова для прикрашання – до смаку

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром та сіллю. Потім вливаємо молоко і гарно перемішуємо.
  2. Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тісто витримуємо на холоді не менше 20 хвилин.
  3. Потім тісто тонко розкатуємо і нарізаємо смужками товщиною 1,5 см. Посередині кожної смужки робимо розріз і протягуємо інший кінець.
  4. Смажимо хрустики в розігрітій олії з кожного боку до золотавого кольору.
  5. Виймаємо вироби і залишаємо, щоб стекла зайва олія.
  6. Посипаємо хрустики цукровою пудрою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 18:29:56