Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Хижняк: Заради цієї медалі я жив до Олімпіади-2024

Олімпійський чемпіон Олександр Хижняк не міг стримати сліз, коли в Парижі під звуки гімну підіймали прапор України.

Хижняк – про перемогу на Олімпіаді-2024

У коментарі Суспільному Олександр Хижняк зізнався: після Ігор у Токіо всі його думки були лише про золото у Парижі. З цими думками прокидався та засинав.

Зараз дивляться

– Це медаль, заради якої я жив до цих Олімпійських ігор, – говорить чемпіон Олімпіади-2024.

Український боксер додає: коли стояв на п’єдесталі та лунав гімн, згадував увесь подоланий шлях.

– Я люблю свою країну, люблю все в ній – землю, воду, повітря. Куди б не їхав, завжди тягне в Україну, бо вона найкраща.

Я дякував Богу, що на найвищих змаганнях підіймався прапор України, лунав гімн, і дуже багато людей його співали. Для мене це було дуже цінно. Було важко сльози стримати. Усе відчував кожною клітинкою тіла, – говорить Олександр Хижняк.

Боксер висловив безмежну вдячність українським військовим, які ціною власного життя захищають мир та спокій в Україні, батькові-тренеру, який допоміг здобути золоту медаль Олімпіади-2024, дружині, яка вірила й ні на мить не сумнівалася в його перемозі, родині, своєму місту Полтава, українцям та всім у світі, хто його підтримував.

– Ці змагання та саме ця перемога – дуже важливі, цінні та особливі для мене, враховуючи умови, в яких ми готувалися. Це було важко, адже додався великий обсяг роботи, навантажень через обставини в нашій країні. Велика подяка нашим військовим. Вони є великим прикладом для мене, – наголошує Олександр Хижняк.

Український боксер припускає, що золото Олімпіади-2024 відкриє нові двері у його житті. Але поки не визначився з тим, продовжить шлях у “любителях” чи перейде в професійний бокс.

– Потрібен час. Я повернуся додому, проведу час зі своєю родиною, а вже потім ухвалю рішення щодо подальшого шляху, – зазначає Олександр Хижняк.

Що відомо про Олександра Хижняка

Олександру Хижняку п’ять днів тому виповнилося 29 років.

Народився в Полтаві, звідси і його прізвисько – “полтавський танк”.

Олександр Хижняк – чемпіон світу та Європи (2017 рік), чемпіон світу серед молоді (2012), срібний призер літніх Олімпійських ігор-2020.

Тепер боксер поповнив свою скарбничку ще й золотою медаллю літніх Олімпійських ігор-2024.

На шляху до фіналу Ігор у Парижі Олександр Хижняк здобув три перемоги, зокрема в останньому бою здолавши олімпійського чемпіона-2020 кубинця Арлена Лопеза.

У фіналі український боксер переміг чинного чемпіона світу казахстанця Нурбека Оралбая.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-08 09:27:09