Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Війська РФ не мають успіху на Луганщині – ситуація в регіоні 11 березня 2023

На Луганщині російські окупаційні війська не мають успіху на жодній із ділянок фронту. Українські захисники тримають позиції.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

– Ситуація залишається важкою, але повністю контрольованою Силами оборони. Немає ніде успіху у ворога, всі позиції наші захисники тримають, – наголосив він.

За словами Гайдая, путінські війська будують другу захисну лінію біля міста Старобільськ. Мобілізовані окупанти “риють цілі тунелі в лісах”, щоб тримати оборону чи формувати нові позиції для постійних наступів.

Зараз дивляться

Коментуючи ситуацію на тимчасово захоплених РФ територіях регіону, Гайдай повідомив, що російські окупанти розселяються в приватних будинках та квартирах українців у населених пунктах, які знаходяться поблизу лінії фронту. Це і мобілізовані, і кадрові військові РФ, і кадирівці.

Крім того, більша частина лікарень надають допомогу лише російським військовослужбовцям. Деякі приміщення медзакладів окупанти використовують як казарми.

– Більша частина лікарень наших зараз використовується виключно як військові шпиталі. Вони не надають медичні послуги цивільним, лише в разі якщо критична ситуація зі здоров’ям. Частину в медичних закладах займають бойовики, вони там проживають. Те ж саме і в школах, і в садочках, – зазначив Гайдай.

За його даними, окупанти зараз закривають певні населені пункти для в’їзду та виїзду. Вони глушать інтернет, а мобільний зв’язок в окупованих населених пунктах поблизу лінії фронту відсутній вже кілька тижнів.

Через це люди змушені їздити вглиб Луганщини, щоб поспілкуватися з рідними.

За даними Міноборони України, війська РФ не полишають спроб захопити всю Донецьку та Луганську області. Проте вже кілька місяців поспіль їм це не вдається.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Луганська ОВА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-11 12:39:16