Варення з шишок: рецепт цікавої заготовки на зиму
Шукаєте рецепт варення з шишок? У нас він є!
Варення з шишок не лише цікавий ароматний десерт, але й, на думку народної медицини, ефективний природний засіб від кашлю та й взагалі для підтримки здоров’я в цілому.
А все тому, що варення з соснових шишок містить багато вітамінів (С, А, Е), ефірних олій та антиоксидантів.
Варення з шишок у домашніх умовах готується просто, якщо знати правильний рецепт. Слідуйте порадам нижче і в результаті отримаєте гарний та корисний смаколик на зиму.
Рецепт варення з шишок
Молоді зелені шишки для варення варто збирати в кінці травня – на початку червня. Великі шишки та ті, які вже почали розпускатися, не придатні для приготування. Розмір соснової шишки для варення – близько 4 см.
Інгредієнти:
- молоді зелені соснові шишки – 400-500 г
- вода питна холодна для варіння – 600 мл
- цукор – 1 кг
- сік лимона – 1 ст. л.
Як зробити варення з шишок покроково:
- Шишки гарно миємо гарячою водою. Потім відкидаємо їх на друшляк і даємо воді повністю стекти. Варто промивати шишки у рукавичках, тому що на їх поверхні виділяється смола.
- Готувати будемо у три прийоми. Викладаємо шишки у каструлю з нержавіючої сталі, вливаємо 500 мл води, всипаємо цукор і доводимо до кипіння. Не використовуємо для приготування емальовану каструлю, потім її буде складно відмити. Вогонь зменшуємо до середнього і варимо шишки близько 10 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо варення до повного охолодження. Потім каструлю знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Так необхідно буде зробити ще 1 раз. В процесі приготування варення періодично помішуємо, щоб запобігти пригоранню. Наприкінці останнього варіння додаємо сік лимона.
- Готове гаряче варення з шишок розливаємо по стерилізованих банках і закатуємо герметично кришками. Потім банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо на добу для охолодження.
Зберігаємо варення у темному, бажано прохолодному місці. Воно може зберігатися до одного року.
Поради щодо вживання варення з шишок
- Для зміцнення імунітету та профілактики варення вживати по 1-2 ч. л. на добу.
- Під час застуди додавайте його в теплий чай для полегшення симптомів.
- Варення з шишок чудово поєднується з сиром та йогуртом. Також їм можна поливати панкейки, млинці та інші схожі десерти.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-24 11:37:24