Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У ЗСУ назвали причину масштабної повітряної тривоги в Україні 13 березня 2023

У понеділок вдень, 13 березня, в більшості областей України оголошувалася повітряна тривога через активність російської стратегічної і тактичної авіації.

Як поінформували в Повітряних силах Збройних сил України, ворожі літаки здійснювали перельоти, а також зліт і посадку на аеродромах.

– Близько 13:30 13 березня через активність стратегічної і тактичної авіації ворога у більшості областей України було оголошено повітряну тривогу, – зазначили в Повітряних силах.

Так, було зафіксовано зліт і посадку стратегічного бомбардувальника-ракетоносця Ту-160 з аеродрому Енгельс (Саратовська область РФ).

Зараз дивляться

Крім того, відбувся переліт чотирьох російських винищувачів МіГ-31БМ у Курську область. Літаки в цій модифікації не є носіями аеробалістичних ракет Кинджал.

Водночас дальній бомбардувальник Ту-22м3 вилетів із російського аеродрому Шайковка в північному напрямку.

– У Брянській області Московії та на східному напрямку спостерігалася активність ворожої тактичної авіації, – додали в Повітряних силах.

Як відомо, сьогодні після 13:00 в більшості областей у центрі, на півдні та на сході України було оголошено повітряну тривогу.

Керівник Офісу президента України Андрія Єрмак закликав українців не ігнорувати небезпеку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-13 16:42:04