Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Торт Сметанник: рецепт класичний | Здоров’я

Торт Сметанник – цей неймовірний десерт родом з дитинства, давно завоював серця любителів солодкого. Зі своєю ніжною текстурою, багатим смаком та неповторним ароматом, цей торт став символом святкових заходів та родинних свят.

У цій статті ми поділимося чудовим класичним рецептом торта Сметанник, який дозволить вам створити його легко і просто в домашніх умовах.

Торт сметанник: рецепт класичний

Додайте до крему або між коржами трохи свіжих фруктів або цукатів. Вони не тільки додадуть свіжості та аромату, але й створять цікаву текстуру.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

Для коржів:

  • яйця – 4-5 шт. (кількість залежить від розміру яєць)
  • сметана – 250 г
  • цукор – 1 склянка
  • борошно пшеничне – 2 повні склянки
  • сіль – пару дрібок
  • сода – 2 ч. л.
  • какао – 2 ст. л.

Для крему:

  • сметана – 500 г
  • цукор – 1 склянка
  • ванільний цукор – 8-10 г
  • сік лимона – 1-2 ст. л.

Як приготувати торт Сметанник:

  1. Для світлого коржа у миску всипаємо пів склянки цукор і додаємо 2 яйця та дрібку солі. Збиваємо. У чашку додаємо сметану (2 ст. л.) і всипаємо 1 ч. л. соду, перемішуємо. Отриману суміш переливаємо до збитих з цукром яєць. Потім додаємо просіяне борошно (1 склянку).
  2. Отримане тісто переливаємо у форму застелену пергаментом і змащену олією. Випікаємо в духовці за 180-190 °С не менше 30 хвилин.
  3. Отриманий корж охолоджуємо і розрізаємо, щоб вийшло 2 коржі.
  4. У тій же послідовності, з продуктів що залишилися, готуємо та випікаємо коричневий корж. Його також розрізаємо на 2 частини.
  5. Для крему до сметани всипаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо міксером або вінчиком. Наприкінці збивання вливаємо сік лимона. Робимо це для того, щоб крем не був надто солодкий та набув ще більш приємного аромату.
  6. Збираємо торт, чергуючі світлі та темні коржі, щедро змащуючи їх кремом.
  7. Верх і боки торта також змащуємо кремом і поспаємо крихтою та какао.

Торт сметанник по-домашньому готовий. Поміщаємо у холодильник на 4-7 годин, щоб коржі просочилися кремом. Смачного святкування!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-01 13:53:15