Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Торт Рижик: рецепт приготування покроково

Торт Рижик – це класичний десерт, знайомий багатьом з дитинства. Ця випічка славиться своїм багатим і ніжним смаком.

Кожен шар торта просочений ароматним сметанним кремом, що робить його просто неймовірним! Він ідеально підійде для будь-якої святкування.

Як приготувати торт Рижик за перевіреним часом та досвідченими господинями рецептом – читайте нижче.

Зараз дивляться

Торт Рижик: рецепт

Готувати будемо зі сметанним кремом, але, за бажанням або необхідністю, можна приготувати крем на основі згущеного молока. На нижче перераховану кількість інгредієнтів знадобиться 400 г вареного згущеного молока та 200 г якісного вершкового масла.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • борошно – 500 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • мед – 100 г
  • вершкове масло – 100 г
  • сода – 2 ч. л.

Для крему:

  • сметана жирна – 400 г
  • цукрова пудра – 5 ст. л.
  • ванілін – дрібка

Як приготувати торт Рижик:

  1. Яйця вбиваємо у зручний посуд, всипаємо цукор і гарно збиваємо міксером або вінчиком.
  2. У невеликій каструльці нарізане кубиками вершкове масло змішуємо з медом і на маленькому вогні розігріваємо. Всипаємо соду та гарно перемішуємо. Варимо, періодично перемішуючи до приємного карамельного кольору.
  3. Отриману медову масу охолоджуємо і, злегка збиваючи, вливаємо яєчну суміш.
  4. Потім поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  5. Викладаємо його у пакет і поміщаємо на 15 хвилин у холодильник. Потім розділяємо за 6 частин однакового розміру.
  6. Розкорчуємо круглі коржі. Обрізаємо за допомогою тарілки. Обрізки також випечемо в останню чергу.
  7. Коржі випікаємо поступово у духовці за 180 °С по 3 хвилини кожен. Готові коржі викладаємо у стопку та охолоджуємо їх. Тепер випікаємо обрізки тіста.
  8. Для крему сметану збиваємо з цукровою пудрою та дрібкою ваніліну.
  9. Збираємо торт, перемащуючи коржі кремом.
  10. Верх торта та боки також змащуємо кремом.
  11. Випечені обрізки тіста ламаємо у мисочку і збиваємо занурювальним блендером. Або перекладаємо у пакет і подрібнюємо качалкою для тіста.
  12. Посипаємо боки та верх торта отриманою крихтою.

Торт Рижик поміщаємо у холодильник не менше, ніж на 7 годин. Смачного чаювання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 12:53:00