Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ситуація біля Вугледара – інформація на 26 лютого 2023

Існує реальна ймовірність, що Росія знову кине на нові штурми поблизу Вугледара Донецької області розгромлені підрозділи 155 бригади морської піхоти.

Таку версію 26 лютого озвучили в розвідці Міноборони Великої Британії.

Британські розвідники припускають, що саме цю бригаду, яка вважається елітною піхотою в РФ, було розбито на Вугледарському напрямку під час останніх російських наступальних операцій, що обернулися значними втратами.

Зараз дивляться

Як доказ цього в розвідці продемонстрували знімки, на яких видно знищену російську техніку на цьому напрямку в Донецькій області.

У британському оборонному відомстві додають, що на відміну від такої ж престижної десантної піхоти морську піхоту не розгортали в Україні як єдине велике формування.

Окремі їхні підрозділи були додані до груп військ, у яких домінують сухопутні війська.

– Морській піхоті було доручено одну з найскладніших тактичних місій у війні, однак та зазнала надзвичайно великих втрат, – зазначають у британській розвідці.

Є підстави вважати, що можливості бригади морської піхоти значно погіршилися після підсилення недосвідченими мобілізованими.

– Майже напевно можна стверджувати, що саме брак досвіду представників цієї бригади змушує російських офіцерів вдаватись до мікроуправління, що, у свою чергу, знижує оперативну маневреність, – переконані в розвідці Міноборони Великої Британії.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 368-му добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-26 12:59:36