Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Спаржа: рецепт класичний на сковороді

Ще донедавна українці сприймали спаржу як дещо екзотичне, але сьогодні овоч стає дедалі популярнішим.

Проте не всім відомо, як смачно приготувати спаржу, щоб зберегти її корисні властивості. Класичний рецепт спаржі  на сковороді – у матеріалі Факти ICTV.

Спаржа: рецепт класичний на сковороді

Спаржа на сковороді за класичним рецептом виходить дуже смачною, головне – слідкувати за процесом і вчасно зняти сковорідку з плити, адже готується все доволі швидко.

Інгредієнти:

  • спаржа – 250 г
  • вода – 100 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1 ч. л.
  • чорний мелений перець – до смаку.

Як приготувати спаржу на сковороді

  1. Спочатку треба відрізати тверду частину пагонів (приблизно 2-3 см).
  2. Потім залити у сковорідку трошки підсоленої води, щоб вона закрила дно, викласти спаржу і бланшувати протягом однієї хвилини.
  3. Далі слід промити спаржу холодною водою та викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.
  4. Після цього потрібно покласти на сковорідку шматочок вершкового масла, і коли він розтане,  почати обсмажувати спаржу.
  5. Додати перцю і розчавленого часнику та продовжувати готувати 1-2 хв, перевертаючи спаржу, аби вона рівномірно обсмажувалась з усіх боків.

От і весь рецепт класичний на сковороді. Подавати з соусом чи без нього, вирішувати вам, все одно буде дуже смачно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 12:20:21