Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Соус з червоної смородини до м’яса: як приготувати вдома

Сьогодні поділимося з вами рецептом одного з найсмачніших соусів. Готувати будемо соус з червоної смородини до м’яса.

Він має просто неймовірний смак, який ідеально доповнює будь-яку м’ясну страву, роблячи її більш апетитною. А головне – цей соус можна легко і просто заготувати на зиму.

Чому варто зробити соус з червоної смородини

Червона смородина має особливий кисло-солодкий смак, який чудово поєднується з м’ясом. Вона багата на вітаміни та антиоксиданти, що робить соус і смачним, і корисним.

Подавайте соус до запеченого або смаженого м’яса – свинини, яловичини, качки чи індички. Він додасть страві особливого шарму.

Використовуйте соус як один з інгредієнтів маринаду або грилюванням м’яса. Це додасть страві неймовірного аромату.

Соус із червоної смородини до м’яса на зиму: рецепт

Якщо ви любите більш солодкі соуси, додайте більше цукру. Для тих, хто віддає перевагу кислим ноткам, можна зменшити кількість цукру і додати трохи більше оцту.

Інгредієнти:

  • червона смородина – 1 кг
  • цукор – 400 г
  • вода – 200-300 мл (кількість води залежить від бажаної густоти соусу)
  • сіль – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
  • перець чилі мелений – дрібка
  • корінь імбиру тертий – 1 ч. л.
  • кориця – 1/4 ч. л.
  • мускатний горіх – 1/4 ч. л.
  • часник – 3-4 зубки
  • яблучний оцет – 1 ст. л.

Як готувати соус з червоної смородини до м’яса:

  1. Ягоди переберіть, видаливши листочки та гілочки. Потім гарно промийте холодною водою і дайте воді повністю стекти.
  2. У великій каструлі змішайте смородину, цукор і воду. Доведіть до кипіння, помішуйте, щоб цукор розчинився. Потім зменште вогонь і варіть на повільному вогні 15 хвилин.
  3. Ягідну суміш пюруйте занурювальним блендером і перетріть через сито. Якщо ви не хочете збивати блендером, то просто проваріть смородину з цукром і водою на 10 хвилин довше.
  4. Отриману масу знову доведіть до кипіння. Додайте пропущений через прес часник і усі спеції. Перемішайте. Спробуйте на смак. За бажанням додайте ще трохи солі. Продовжуйте готувати, періодично перемішуючи, ще 15 хвилин.
  5. Гарячим соусом з червоної смородини наповніть стерилізовані баночки та відразу закатайте.

Смородиновий соус до мʼяса на зиму варто зберігати в темному прохолодному місці. Відкриту баночку з соусом зберігаємо у холодильнику до 2-х тижнів. Готуйте з любов’ю, експериментуйте і насолоджуйтесь смачними стравами.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 14:49:48