Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Соус для піци на зиму: як приготувати і як зберігати

Поки сезон томатів у розпалі, пропонуємо приготувати ароматний соус для піци на зиму. Він стане справжньою знахідкою для любителів домашньої піци, додаючи їй насичений смак і неповторний аромат.

Як зробити соус для піци на зиму – читайте в матеріалі.

Соус для піци на зиму

Свіжий базилік надає соусу більш насичений аромат завдяки ефірним оліям. Якщо немає свіжого, можна використовувати сушений у співвідношенні 1:3.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • помідори – 2,2 кг
  • цибуля ріпчаста – 200 г
  • часник – 30 г
  • мелений перець чилі – 1-2 ч. л. чи до смаку
  • свіжий базилік (листя) – 100 г
  • сіль – 30 г
  • цукор – 150 г
  • оцет яблучний – 170 мл чи оцет 9% – 100 мл)

Спеції та прянощі:

  • духмяний перець – 6-7 горошин
  • гвоздика – 8-10 бутонів
  • горошини чорного перцю – 1/3 ч. л.
  • зерна гірчиці – 1/2 ч. л.
  • кориця – 1/4 ч.л.
  • сухий майоран – 1/2 ч. л.
  • паприка (можна копчену) – 1 ч. л.

Томатний соус для піци на зиму покроково:

  1. Зробіть неглибокі надрізи хрест-навхрест з протилежного боку від плодоніжки. Залийте помідори киплячою водою на 5 хвилин, потім злийте воду і залийте холодною водою на 5-10 хвилин. Зніміть з них шкірку і подрібніть томати будь-яким зручним способом (занурювальним блендером або м’ясорубкою).
  2. Дрібно наріжте цибулю. Часник пропустіть через прес. Додайте усе до томатної маси.
  3. Гвоздику, духмяний перець, чорний перець горошком і гірчицю подрібніть у кавомолці чи іншим зручним способом.
  4. Додайте подрібнені прянощі до томатної маси разом із сіллю, паприкою, корицею та майораном.
  5. Додайте до маси половину цукру і поставте на вогонь. Варіть соус 45 хвилин, уварюючи його в 1,5-2 рази з відкритою кришкою.
  6. Додайте решту цукру, оцет і дрібно нарізаний базилік. Варіть ще 15 хвилин.
  7. Розлийте гарячий соус у стерилізовані банки. Закатайте кришками і закутайте банки в ковдру і залиште до повного остигання.

Як зберігати соус для піци на зиму

Зберігайте соус у прохолодному темному місці. Термін зберігання – до року.

Томатний соус чудово підходить не тільки для піци, але й для пасти, лазаньї або як основа для інших страв з томатами. Спробуйте додати його до овочевого рагу наприкінці приготування чи під час тушкування м’яса.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-08 13:57:04