Соковитий люля-кебаб: рецепт приготування на мангалі
Всі ми любимо смачно поїсти, особливо коли йдеться про соковите м’ясо.
Сьогодні хочемо поділитися чудовим рецептом люля-кебаба, який готують з м’ясного фаршу на шампурах або дерев’яних шпажках.
Готувати будемо на мангалі, але, звісно, можна приготувати смачний люля-кебаб у домашніх умовах в духовці або на сковороді.
Що приємно дивує в рецепті люля-кебаба – це швидкість та простота приготування.
Готувати можна з будь-якого м’яса за вашим смаком та уподобаннями. Але найкращий, той самий класичний люля-кебаб зазвичай готують з баранини або яловичини.
І ще одна річ, яка робить люля-кебаб таким унікальним, – це його смак. Суміш ароматних спецій, які щедро використовують для приготування цієї страви, надають їй неймовірного смаку та аромату.
Як приготувати люля-кебаб: рецепт на мангалі
Часто у фарш для люля-кебаба додають сушену аджику.
Інгредієнти:
- телячий або яловичий фарш – 1 кг
- сало свіже – 200 г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- сіль, мелений чорний та червоний перець, зіра, коріандр – за смаком
Люля-кебаб – покроковий рецепт:
- Цибулю чистимо, миємо, нарізаємо та пропускаємо через м’ясорубку.
- У миску викладаємо фарш, додаємо цибулю та усі спеції. Гарно перемішуємо.
- Тепер фарш гарно відбиваємо. Просто беремо шматок фаршу і кидаємо його на стіл. Так робимо 7-12 разів. Робимо це для того, щоб м’ясо краще “склеювалося” при приготуванні.
- Накриваємо миску харчовою плівкою і поміщаємо у холодильник на 1-2 години.
- Фарш ще раз перемішуємо та розділяємо на однакового розміру шматочки. Розмір буде залежати від довжини шампурів або шпажок.
- Беремо шампур або дерев’яну шпажку і наліплюємо фарш, формуючи довгасту ковбаску.
- Готуємо люля-кебаб на мангалі, періодично перевертаючи та слідкуючи, щоб рівномірно просмажився. Час приготування – близько 10-12 хвилин.
Подаємо страву гарячою на лаваші зі свіжими овочами. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-31 17:37:00