Чим відрізняється лате від капучино і чому ці напої плутають
Лате і капучино – два найпопулярніші кавові напої, які часто плутають через їхню схожість. У цих напоїв є свої унікальні характеристики, які визначають їхній смак і зовнішній вигляд.
Life. Факти ICTV з’ясували, чим відрізняється лате від капучино і чим схожі ці напої.
У чому різниця між капучино та лате
Насправді ці два підбадьорливі напої складаються з кави та молока. Відмінності між капучино і лате в різних пропорціях інгредієнтів і способі приготування. Саме цим і обумовлюється відмінність у смаках.
Лате готується на основі еспресо, до якого додається велика кількість гарячого спіненого молока. Його у цьому напої значно більше, тому лате має м’який, молочний смак.
Капучино також готується на основі еспресо, але, на відміну від лате, до нього додається менша кількість молока і більше густої молочної піни. Співвідношення інгредієнтів у капучино приблизно таке: 1/3 еспресо, 1/3 гарячого молока та 1/3 молочної піни. Завдяки цьому капучино має більш насичений кавовий смак і щільну пінку, на якій часто створюють різні малюнки.
Має м’який, вершковий смак із легкою кавовою ноткою. Аромат лате здебільшого молочний, з ледь відчутними кавовими відтінками.
Капучино має більш яскравий, насичений смак із вираженою кавовою гіркуватістю. Його аромат поєднує в собі кавові та молочні нотки, водночас перші більш виражені, ніж у лате.
Подача лате і капучино: у чому різниця
Лате подається у високій склянці з широкою шийкою. На поверхні може бути невелика кількість молочної піни. Він більш калорійний, ніж капучино, через більшу кількість молока.
Капучино подається в чашці середньої висоти. Головною особливістю подачі є густа молочна піна, на якій часто створюють різні малюнки.
Як вибрати відповідний напій
Лате – це ідеальний варіант для тих, хто віддає перевагу м’якому, вершковому смаку і не любить яскраво виражену кавову гірчинку. Лате добре поєднується з різними сиропами і топінгами.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Капучино підходить для тих, хто цінує більш насичений кавовий смак і цінує щільну молочну піну. Це класичний вибір для поціновувачів кави.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-31 18:20:00