Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Смажена куряча печінка – рецепт

Субпродукти можуть стати справжнім шедевром на тарілці. Куряча печінка – це один із найдоступніших і недорогих субпродуктів.

Про її користь і шкоду для організму людини ведуться суперечки. Одні експерти вважають її джерелом корисних речовин, інші, навпаки, радять їсти рідше, посилаючись на надмірний вміст холестерину. У будь-якому випадку смачно приготована печінка може прикрасити ваш стіл.

Шеф та експерт реаліті На ножах на Новому каналі Алекс Якутов розповів, як апетитно приготувати курячу печінку.

Як приготувати курячу печінку

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 300-400 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • аджика – 200 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • свіжа зелень – 10 г;
  • часник – 1 зубок.

Рецепт смаженої курячої печінки: 

  1. Добре розігрійте пательню з маслом і викладіть на неї печінку так, щоб шматочки не стикалися. Інакше вони дадуть вологу, і печінка почне варитися, а не смажитися.
  2. Обсмажте на великому вогні з одного боку до хрусткої скоринки. Переверніть і повторіть те ж саме з іншого боку. В самому кінці печінку посоліть. Після цього приберіть її з пательні.
  3. Моркву натріть, цибулю дрібно наріжте. Викладіть на пательню, в якій смажилася печінка. Додайте вершкове масло. Зменшіть вогонь до мінімуму і довго вижарюйте за італійською технікою софрітто – тобто на повільному вогні.
  4. До овочів додайте аджику і протушкуйте разом.
  5. Після цього перебийте соус в блендері до однорідної маси.
  6. Печінку подавайте на подушці з соусу – спочатку на тарілку вилийте соус, а зверху покладіть гарячу печінку. Посипте подрібненою зеленню і часником.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-29 16:33:14