Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Смачне апельсинове печиво: перевірений рецепт


Апельсинове печиво – дуже красива та популярна випічка, яку можна легко і просто приготувати в домашніх умовах без зайвих витрат і особливого досвіду.

А все тому, що насправді рецепт апельсинового печива дуже простий!

Отже, сьогодні випікаємо мармурове апельсинове печиво. Воно настільки апетитне, що лише своїм виглядом підніме настрій.

Тріщинки на апельсиновому печиві виглядають просто неймовірно! А коли його скуштувати – ну просто море задоволення!

Отже, як приготувати апельсинове печиво з тріщинками – читайте нижче.

Апельсинове печиво: рецепт

За цим рецептом можна також приготувати й лимонне печиво. Все, що для цього треба – замінити сік і цедру апельсина на лимон.

Інгредієнти:

  • маргарин – 120 г
  • цукор – 140 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • яйце – 1 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • борошно пшеничне – 320 г
  • крохмаль – 30 г
  • цедра апельсина – 1 ст. л.
  • сік апельсина – 2 ст. л.
  • куркума чи харчовий барвник – дрібка
  • цукрова пудра для посипання – 6 ст. л.

Приготування:

  1. Маргарин нарізаємо кубиками і поміщаємо у мікрохвильову піч на 10 секунд.
  2. Поєднуємо його з яйцем, цукром, дрібкою солі та ванільним цукром. Гарно розтираємо вінчиком.
  3. Додаємо до отриманої суміші цедру, ще раз перемішуємо.
  4. До просіяного борошна додаємо розпушувач, крохмаль та куркуму чи харчовий барвник. Ще раз просіюємо його чи гарно перемішуємо.
  5. Поєднуємо солодку яєчну суміш з борошняної. Вливаємо сік апельсина.
  6. Тісто загортаємо у плівку для харчових продуктів і поміщаємо у холодильник на 25 хвилин.
  7. Потім розділяємо його на 14-16 однакових шматочків і робимо кульки.
  8. Цукрову пудру висипаємо на стіл. Гарно обвалюємо у ній кульки тіста.
  9. Нам знадобиться 2 дека. Застеляємо їх пергаментом. Викладаємо кульки обов’язково на відстані, бо при випіканні вони “розійдуться”.
  10. Апельсинове печиво випікаємо в духовці за температури 190 °C орієнтовно 15 хвилин.

Мармурове апельсинове печиво охолоджуємо. Подаємо до чаю, кави, молока чи й навіть до молочного коктейлю з полуницею. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-07 10:09:00