Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки часу варити кукурудзу і як робити це правильно

Варена, молоденька, соковита кукурудза – це справжня літня насолода!

Сьогодні поговоримо про те, скільки часу варити кукурудзу, щоби вона була ніжною і соковитою, на що звернути увагу та як смачніше її подати.

Варто знати! Кукурудза буває двох видів: харчова, яку ми зазвичай купуємо або вирощуємо для споживання, та кормова.

Качани харчової кукурудзи – соковиті та швидко готуються. Зерна кормової кукурудзи значно твердіші, тому варити її потрібно набагато довше.

Щоб вибрати хорошу кукурудзу, зверніть увагу на лушпиння – воно має бути зеленого кольору, а приймочки – насичено жовтими. Але найкращий спосіб визначити якість – це спробувати кукурудзу на смак. Навіть сира вона має бути солодкою та кремовою.

Скільки варити кукурудзу молоду

Молоді качани кукурудзи мають ніжні та м’які зернята.

  1. Перед тим, як почати варити кукурудзу, зніміть з качанів зовнішні листки та волоски. Якщо листки свіжі та зелені, їх можна викласти на дно каструлі, у якій буде варитися кукурудза. Вони нададуть особливого аромату.
  2. Викладіть у каструлю кукурудзу, влийте води стільки, щоби повністю покривала качани. За потреби, щоб качани не спливали, покладіть зверху кришку та невеликий вантаж.
  3. Тепер переходимо до головного – скільки часу варити молоду кукурудзу. Молода кукурудза вариться швидко, зазвичай від 10 до 15 хвилин після закипання води. Каструлю з кукурудзою обов’язково накривайте кришкою.

Якщо ви хочете отримати дуже ніжну і м’яку кукурудзу, варіть не більше рекомендованого часу. Не переварити – важливе правило. Інакше вона стане твердою і втратить свій смак.

Молода кукурудза – як варити в молоці та скільки часу

Кукурудза, зварена в молоці, має неймовірно ніжний кремовий смак. На 6 великих качанів кукурудзи беріть 1 л молока та 800 мл води.

Що знадобиться:

  • кукурудза
  • молоко
  • вода

Приготування:

  1. Кукурудзу почистьте, промийте холодною водою та розламайте навпіл.
  2. Качани викладіть в каструлю та залийте спочатку водою, потім молоком.
  3. Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин.
  4. Залиште у воді з молоком приблизно на 30 хвилин. Смачного!

Скільки часу варити стару кукурудзу

Стара кукурудза має інші вимоги до варіння, ніж молода, але за правильного варіння, вона теж може бути смачною. Такі качани відрізняються від молодих тим, що їх зерна більш тверді та менш соковиті.

  1. Почищену кукурудзу викладіть у каструлю, залийте холодною водою і залиште на 2 години. Це допоможе зробити зерна м’якшими та трохи скоротити час варіння.
  2. Час варіння старої кукурудзи, після закипання води – від 40 хвилин до 1,5 годин. Можна додати трохи цукру для кращого смаку, але солити воду не можна. Зернята стануть твердими.

Скільки часу варити кукурудзу – ми вже знаємо. А як кукурудзу подати? Рецепт такий: теплу кукурудзу злегка посипаємо сіллю та натираємо вершковим маслом, перемішаним з нарізаною зеленю до смаку (кріп, петрушка, кінза чи базилік). Смачного!

Якщо залишилася варена кукурудза, загорніть її у харчову плівку та зберігайте у холодильнику до 2-3 днів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 15:54:33