Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ситуація в Херсонській області – інформація на 25 жовтня 2023

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові нібито висадилися поблизу Підстепного та утримують ділянку дороги, що сполучає Пойму, Козачі Лагері та Кринки, що на лівому березі Херсонської області.

Про це у своєму зведенні, вивчивши заяви російських блогерів, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз дивляться

Російські блогери запевняють, пишуть в ISW, що українські військові перекинули резерви на острови в дельті Дніпра та намагаються дістатися Пойми та Піщанівки.

– Українська сторона продовжує переправляти на човнах невеликі групи військових у різних місцях річки Дніпро, – цитують російських блогерів американські аналітики.

Росіяни активно пишуть, що українські сили утримують деякі позиції в Кринках та продовжують обмежені атаки на східному (лівому) березі річки Дніпро.

Поширюють у РФ також інформацію, що Збройні сили України утримують позиції біля Антонівського шосе, а також регулярно атакують біля автомобільного та залізничного мостів.

Що говорять в Україні

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк ще 21 жовтня, коли вперше з’явилася інформація про утримання ЗСУ позицій у Кринках, наголошувала, що заяви аналітиків – це їхні припущення та бачення можливого розвитку подій.

– Треба розуміти, що якщо ми говоримо про бойові дії, то краще від інших із ситуацією обізнані військові, які безпосередньо залучені до заходів, – зауважила в коментарі під час ефіру телемарафону Єдині новини Наталія Гуменюк.

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня нагадує: бойова робота Сил оборони спрямована на знищення ворожого потенціалу. І не вся ця робота може бути публічною й заслуговує інформаційного поширення в той момент, коли здійснюється.

До того ж, додає Наталія Гуменюк, росіяни часто використовують інформаційний простір для виправдовування своїх злочинів.

Зокрема, наразі вони шукають привід пояснити, чому бомблять правий берег Дніпра.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 609-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-25 11:45:12