Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сирна паска без яєць: рецепт приготування до Великодня 2024

Сирна паска без яєць – одна із найпопулярніших страв на великодньому столі. Хоча її приготування займає немало часу, але результат того вартий.

Как приготовить творожную пасху без яиц – читайте в матеріалі Фактів.

Сирна паска без яєць: рецепт

Інгредієнти:

  • сир – 500 г;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • цукор ванільний – 2 ч. л.;
  • сметана – 0,5 склянки;
  • вершкове масло – 100 г;
  • родзинки без кісточок – 0,5 склянки;
  • горіхи волоські чи фундук – 0,5 склянки;
  • цукати – 0,5 склянки.

Спосіб приготування сирної паски:

  1. Заздалегідь дістаємо з холодильника 100 г вершкового масла. Воно повинно стати м’яким.
  2. Нарізаємо половину склянки горіхів не дуже дрібно.
  3. Половину склянки родзинок заливаємо окропом і залишаємо на 10-15 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк і промокуємо сухим рушником.
  4. Перетираємо крізь дрібне сито 500 г сиру до однорідної маси.
  5. В окремій мисці змішуємо половину склянки сметани і стільки ж цукру. Як тільки цукор майже розчиниться в сметані, додайте 2 ч. л. ванільного цукру і перемішайте все до його повного розчинення.
  6. Змішуємо сир і сметану з цукром, додаємо 100 г вершкового масла і все добре вимішуємо.
  7. Додаємо до сиру половину склянки цукатів (якщо вони великі, розріжте їх навпіл), родзинки і горіхи. Всю масу потрібно добре перемішати.
  8. У спеціальній формі викладаємо чисту марлю (для того, щоб потім було легко дістати готову сирну паску без яєць).
  9. Наповнюємо форму сирною масою, акуратно накриваємо кришкою і ставимо вантаж. У той час як сирна паска буде настоюватися, не забуваємо зливати сироватку. Форма з паскою повинна стояти в холодильнику.

Час приготування сирної паски – 10-12 годин. Перед подачею на стіл зняти марлю, прикрасити кондитерською присипкою.

Ідеї прикрашання сирної паски

  • Сирну паску можна прикрасити свіжими фруктами. Розташуйте їх у красивому малюнку.
  • Розкладіть по поверхні паски різноманітні горішки (волоські горіхи або мигдаль) та сухофрукти (курагу, журавлину, родзинки). Вони не лише додають краси, але й підкреслять смак паски.
  • Декоруйте верхню частину паски кокосовою стружкою різних кольорів. Вона додасть текстури та красивого кольору.

Не забувайте про креативність та індивідуальний підхід до прикраси своєї сирної паски без яєць. Вона має бути не лише смачною, але й апетитною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 17:22:08