Україна і світ
Сибас з мусом зі спаржі: рецепт сучасної страви
![](https://nizhyn.in.ua/wp-content/uploads/2024/05/1716569062_valentyna-mihiyenka-780x470.jpg)
Ця корисна та смачна сезонна страва від ведучого “Розсміши коміка по-новому” (Новий канал) – ідеальна вечеря!
Одним з хобі гумориста, імпровізатора та ведучого шоу “Розсміши коміка по-новому”, яке щосереди о 20:00 показує Новий канал, Валентина Міхієнка є кулінарія.
Валік не просто любить готувати, а й радо ділиться рецептами. Говорячи про сезонні легкі страви, він пропонує приготувати сибаса з мусом зі спаржі.
Сибас з мусом зі спаржі
Інгредієнти:
- філе сибаса – 2 шт.
- спаржа – 1 пучок
- цибулина – 1 шт.
- часник – 1 зубок
- вершки 33% – 150-200 мл
- оливкова олія – до смаку
- вершкове масло – до смаку
- сіль, чорний перець та білий перець – до смаку
- гілочка кропу – для декору
Сибас з мусом зі спаржі: рецепт покроково
- Рибу та вершки дістаньте з холодильника за пів години до готування. Ретельно огляньте філе та видаліть усі кістки. Помийте, посоліть та поперчіть рибу. Висушіть паперовим рушником, щоб вийшла зайва волога перед обсмаженням.
- Посмажте рибу на пательні, змащеній оливковою олією та вершковим маслом, на потужності 7/10 до золотавої скоринки з двох боків. Лайфхак: щойно поклавши філе на сковорідку, притисніть його чимось, аби воно не скрутилося. Після смаження покладіть сибаса на паперовий рушник, аби увібралася зайва олія.
- Цибулю наріжте кубиками, зубок часнику подрібніть.
- Спаржу помийте та поріжте на шматки близько 5 см.
- Розтопіть у сотейнику кубик вершкового масла, додайте оливкову олію. Перекладіть туди цибулю з часником, трішки обсмажте, помішуючи.
- Додайте спаржу. Посоліть та поперчіть.
- Приготуйте спаржу під пергаментом на потужності 3/10 протягом близько 18 хвилин. Готовність перевіряйте, наче це картопля на пюре. Додайте вершки та доваріть до повної готовності.
- Перетворіть варену спаржу на мус за допомогою міксера. Мус процідіть через сито.
- Викладіть на тарілку мус, на нього – філе сибаса, прикрасьте кропом.
Рецепт сибаса з мусом зі спаржі не складний. Готуймо разом і все буде смачно та красиво. Смачного!
Провітріть голову – дивіться гумористичний проєкт “Розсміши коміка по-новому” щосереди о 20:00 на Новому каналі!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Новий канал; Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-24 18:11:53