Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сибас з мусом зі спаржі: рецепт сучасної страви

Ця корисна та смачна сезонна страва від ведучого “Розсміши коміка по-новому” (Новий канал) – ідеальна вечеря!

Одним з хобі гумориста, імпровізатора та ведучого шоу “Розсміши коміка по-новому”, яке щосереди о 20:00 показує Новий канал, Валентина Міхієнка є кулінарія.

Валік не просто любить готувати, а й радо ділиться рецептами. Говорячи про сезонні легкі страви, він пропонує приготувати сибаса з мусом зі спаржі.

Сибас з мусом зі спаржі

Інгредієнти:

  • філе сибаса – 2 шт.
  • спаржа – 1 пучок
  • цибулина – 1 шт.
  • часник – 1 зубок
  • вершки 33% – 150-200 мл
  • оливкова олія – до смаку
  • вершкове масло – до смаку
  • сіль, чорний перець та білий перець – до смаку
  • гілочка кропу – для декору

Сибас з мусом зі спаржі: рецепт покроково

  1. Рибу та вершки дістаньте з холодильника за пів години до готування. Ретельно огляньте філе та видаліть усі кістки. Помийте, посоліть та поперчіть рибу. Висушіть паперовим рушником, щоб вийшла зайва волога перед обсмаженням.
  2. Посмажте рибу на пательні, змащеній оливковою олією та вершковим маслом, на потужності 7/10 до золотавої скоринки з двох боків. Лайфхак: щойно поклавши філе на сковорідку, притисніть його чимось, аби воно не скрутилося. Після смаження покладіть сибаса на паперовий рушник, аби увібралася зайва олія.
  3. Цибулю наріжте кубиками, зубок часнику подрібніть.
  4. Спаржу помийте та поріжте на шматки близько 5 см.
  5. Розтопіть у сотейнику кубик вершкового масла, додайте оливкову олію. Перекладіть туди цибулю з часником, трішки обсмажте, помішуючи.
  6. Додайте спаржу. Посоліть та поперчіть.
  7. Приготуйте спаржу під пергаментом на потужності 3/10 протягом близько 18 хвилин. Готовність перевіряйте, наче це картопля на пюре. Додайте вершки та доваріть до повної готовності.
  8. Перетворіть варену спаржу на мус за допомогою міксера. Мус процідіть через сито.
  9. Викладіть на тарілку мус, на нього – філе сибаса, прикрасьте кропом.

Рецепт сибаса з мусом зі спаржі не складний. Готуймо разом і все буде смачно та красиво. Смачного!

Провітріть голову – дивіться гумористичний проєкт “Розсміши коміка по-новому” щосереди о 20:00 на Новому каналі!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Новий канал; Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-24 18:11:53