Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Швидко та смачно: що їдять на сніданок, обід і вечерю ведучі ICTV

Ведучі телеканалу ICTV назвали свої правила харчування у родині. Вони розповіли, що їдять на сніданок, обід та вечерю, а також поділилися рецептами улюблених страв.

Юлія Сеник 

У родині Юлії давно всі знають – у них здорове харчування.

– Чоловік уже не сперечається, але коли він хоче приготувати за його особливим рецептом свинячі реберця, я теж не протестую, іноді можна, – розповідає ведуча.

Юлія каже – у них не дієта, а стиль життя. Не на один день, а щодня. Не для того, щоб добре почуватися у сукні, а для того, щоб комфортно  почуватися у своєму тілі! Без явних заборон!

Зараз дивляться

Сніданок у родині Юлії Сеник традиційний.

– За 20 хв до сніданку завжди тепла вода (!) з лимоном, чи соком алоє, чи з хлорофілом, далі сам сніданок, – говорить ведуча.

Варіанти сніданку:

  • каша: гречка, кус-кус, булгур, вівсянка – чередуємо;
  • яйця у різних варіаціях: оката яєчня (глазунья), яєчня-бовтанка, яєчня з сиром, з томатами, грибами, яйця-пашот, варені яйця “5-хвилинки”;
  • домашні сосиски (їх Юля робить сама);
  • риба (тунець, лосось, слабосолений оселедець);
  • різні сири;
  • обов’язково чимало салату (сезонні овочі, зелень, авокадо);
  • кава дорослим, дитині компот або какао.
  • Час від часу такий сніданок замінюємо сирниками або млинцями, – ділиться Юлія Сеник.

Ведуча також розповідає, що її обід буває рідко вдома, це хіба на вихідних. І це завжди щось рідке: супчик, бульйон, борщ зелений, червоний, капусняк.

На вечерю сім’я Юлії їсть м’ясо телятини/курятини/перепілки або ж рибу – печену на грилі, тушковану чи запечену в духовці. На гарнір у них печені/тушковані овочі: броколі, спаржа, перець, кукурудза. Останнім часом обожнюємо печений на грилі баклажан (цілий, а потім розрізаємо, трішки солі і вершкового масла всередину – просто і неймовірно смачно), багато салату!

– Ніяких майонезів, цукру, калорійних соусів. Щось із солоденьких смаколиків – лише в першій половині дня. Для дитини роблю різні корисні десерти, – каже Юлія Сеник.

Анастасія Мазур

Анастасія ділиться, що сніданок – її улюблений прийом їжі.

Топ-3 сніданки від Анастасії Мазур:

  1. Вівсянка з сиром (пармезан, фета), варене яйце, салат зі свіжої зелені.
  2. Омлет – скрембл, салат зі свіжої зелені/овочів з авокадо.
  3. Авокадо тост з тунцем/червоною рибою, варене яйце.

Також ведуча зранку обов’язково випиває каву.

Андрій Ковальський 

У сім’ї Андрія є традиція – якщо батько вдома, то сніданок готує він.

– Насправді великого різноманіття немає, але я намагаюся два дні поспіль не годувати дітей тим самим, – ділиться ведучий.

Андрій розповів, що його діти мають різні вподобання, й інколи доводиться готувати їм різні страви, але всі вони прості.

У будні діти Андрія Ковальського їдять молочну кашу (манку чи вівсянку), яйця (паровий омлет, в “мішечок”) і дуже рідко раз на 1-2 тижні – сухі сніданки (це на той випадок, якщо проспали).

– А от у вихідні ми готуємо сніданок разом з дітьми. Це млинці чи сирники, причому малеча теж активно ліпить свій сніданок, – говорить ведучий.

Швидко та смачно: що їдять на сніданок, обід і вечерю ведучі ICTV / 2 зображення

 

Також Андрій разом з дітьми любить робити разом піцу.

– Це дуже цікавий досвід, адже діти не просто чекають свої страви, а й активно залучені до процесу, а отже не мають часу на телевізор чи гаджети, – розповідає Андрій Ковальський.

Оксана Гутцайт 

У ведучої завжди здоровий сніданок – бутерброд з авокадо.

На обід Оксана полюбляє їсти овочевий суп або запечене м’ясо.

На перекус або підвечірок Оксана Гутцайт обирає між курагою, родзинками та горіхами.

Вечеря ведучої:

  • риба запечена;
  • салат (багато трави).

За другою вечерею Оксана Гутцайт випиває кефір з льоном.

Вадим Карп’як

Вадим поділився рецептом страви під назвою “підпалка”.

Перепалюєш борошно: на сухій пательні доводиш борошно до світло-коричневого стану, постійно помішуючи.

Паралельно треба відварити сушені гриби, безумовно, краще білі і краще карпатські.

Щоб гриби швидко зварилися, їх треба кидати уже в окріп, бо якщо кинути в холодну воду, то вони будуть готуватися години.

Тоді забираєте гриби, борошно додаєте у цю воду, розмішуючи поступово, щоб утворилася каша. Тобто цей грибний бульйон та борошно утворюють основу.

На олійці підсмажити цибульку, туди додати порізані відварені сушені гриби, присолити, приперчити, додати спеції і змішати це все з кашею з борошна та грибної води.

– Густину можете регулювати кількістю додавання води. Я, наприклад, роблю з цього соус, підливку, перебиваючи блендером це все в однорідну масу, дуже-дуже грибне виходить, – каже Вадим Карп’як.

Страву можна не перебивати, тоді будуть шматочки грибів. Це теж можна використовувати як підливку або як окрему страву.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-25 16:26:52