Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шкідлива їжа та алкоголь на 40% прискорюють смерть від раку кишківника – дослідження.

Рак кишківника є одним з найбільш поширених типів онкологічних захворювань органів травної системи. Згідно з результатами дослідження, на ранніх стадіях хвороба має більш агресивний характер та менші шанси на виживання у молодих пацієнтів порівняно з людьми старшого віку.

Італійські дослідники прогнозують, що цього року смертність у Великій Британії може зрости на 26% відсотків серед чоловіків і на 39 % серед жінок віком від 25 до 49 років порівняно з 2018 роком.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Основні фактори ризику – нездоровий спосіб життя, неправильне харчування, зокрема присутність у раціоні чималої кількості червоного м’яса та оброблених продуктів, недостатня фізична активність, надмірна вага, куріння, вживання алкоголю.

— Однак країни, де споживання алкоголю скоротилося, наприклад, Франція та Італія, не зазнали помітного зростання смертності від цього раку, — каже професор Карло Ла Веккіа з Міланського університету.

Симптоми, на які варто звернути увагу

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-30 12:35:31