Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що загорнути в лаваш: 5 ідей смачної начинки

Одним із найпопулярніших та смачних варіантів використання лаваша є його доповнення різноманітними начинками. Пропонуємо 5 ідей начинок для лаваша на будь-який смак. Створюємо неперевершені закуски з лаваша разом!

Лаваш з сиром

Інгредієнти:

  • лаваш (тонкий) – 1 упаковка
  • твердий сир (гострий) – 300 г
  • плавлений сирок – 1 шт. (100 г)
  • кріп (нарізаний) – 2 ст. л.
  • зелена цибуля (нарізана) – 1 ст. л.
  • чорний мелений перець – до смаку
  • майонез – до смаку

Приготування:

Зараз дивляться

  1. Твердий сир і злегка підморожений плавлений сирок натираємо на грубій тертці у велику миску.
  2. Додаємо до тертого сиру кріп та зелену цибулю, перчимо та гарно перемішуємо.
  3. Змащуємо лаваш майонезом, розкладаємо начинку і згортаємо його в трубочку.
  4. Залишаємо лаваш на 10 хвилин, потім нарізаємо.
  5. Лаваш з сиром обсмажуємо в пательні на олії з обох боків до рум’яної скоринки.

Також можна приготувати лаваш на електрогрилі або просто розігріти у мікрохвильовці до розплавлення сирної начинки.

Лаваш з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 упаковка
  • крабові палички – 1 упаковка (220 г)
  • яйця варені – 3 шт.
  • твердий сир – 150 г
  • зелень кропу та петрушки – до смаку
  • майонез – до смаку

Приготування:

  1. Крабові палички нарізаємо та почищені яйця маленькими кубиками. Сир натираємо на середній терці. Зелень дрібно нарізаємо.
  2. У миску викладаємо підготовлені інгредієнти, додаємо майонез до смаку та перемішуємо.
  3. Начинку рівномірно викладаємо начинку на лаваш і згортаємо в трубочку.
  4. Загортаємо лаваш в плівку для харчових продуктів і поміщаємо у холодильник на 1 годину.
  5. Потім лаваш з крабовими паличками нарізаємо порційними шматочками.

Лаваш з куркою та сиром

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 упаковка
  • куряче філе варене – 1 шт. (450 г)
  • помідори – 2 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • сир до смаку – 100 г
  • маринована цибулина – 1 шт.
  • листя салату – до смаку

Для соусу:

  • натуральний йогурт (густий) – 200 г
  • часник – 1-2 зубчики
  • зелень та зелена цибуля – до смаку
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Для соусу до йогурту додаємо пропущений через прес часник, нарізану зелень та зелену цибулю, солимо, перчимо, гарно перемішуємо. Поміщаємо соус у холодильник.
  2. Куряче філе нарізаємо тонкими смужками. Помідори та болгарський перець нарізаємо напів кружальцями. Сир натираємо на середній тертці.
  3. Поєднуємо у мисці підготовлені інгредієнти, додаємо мариновану цибулю і перемішуємо.
  4. Змащуємо лаваш йогуртовим соусом, розкладаємо листя салату, потім начинку.
  5. Лаваш згортаємо в трубочку, нарізаємо і подаємо до столу.

Лаваш з фаршем

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 упаковка
  • фарш курячий – 400 г
  • цибулина – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Цибулину чистимо і натираємо на грубій тертці. Великі шматочки цибулю дрібно нарізаємо.
  2. До фаршу додаємо цибулю, яйце, сіль, перець та гарно перемішуємо.
  3. Лаваш змащуємо фаршем і загортаємо.
  4. Яйце, що залишилося вбираємо у мисочку, солимо, перчимо і гарно збиваємо виделкою.
  5. Нарізаємо лаваш на шматочки, гарно змащуємо яйцем.
  6. Смажимо лаваш з обох боків до рум’яної скоринки.

Лаваш з тунцем

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 упаковка
  • консервований тунець – 2 баночки (300 г)
  • яйця варені – 4 шт.
  • плавлений сирок – 100 г
  • огірок маринований або свіжий – 1 шт.
  • зелень – до смаку
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку
  • майонез – 4-5 ст. л.
  • часник – 1 зубчик

Приготування:

  1. Рибу розминаємо виделкою. Яйця натираємо на грубій терці. Огірки нарізаємо тонкими кружальцями.
  2. Підготовлені інгредієнти поєднуємо у мисці, додаємо плавлений сирок, нарізану зелень, солимо, перчимо і гарно перемішуємо.
  3. До майонезу додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо.
  4. Змащуємо лаваш майонезом, викладаємо начинку, скручуємо в рулет.
  5. Загортаємо лаваш в плівку для харчових продуктів або фольгу. Поміщаємо у холодильник на 1-2 години.
  6. Потім лаваш нарізаємо однакового розміру шматочками, викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Як бачимо, начинкою для лаваша може слугувати, що завгодно. Отже, лаваш ідеально підходить для різноманітних кулінарних експериментів!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 13:25:45