Що приготувати з черешні: добірка цікавих рецептів
Черешня – ягода сезонна, тому саме час насолодитися стравами з неї зараз, та, за бажанням, зробити смачну заготівлю на зиму.
Ми знаємо, що приготувати з черешні! Нижче цікава підбірка смачних та поживних страв з цієї улюбленої багатьма ягоди.
Що можна приготувати з черешні
Елегантна соковитість і природна солодкість роблять черешню ідеальною як для приготування багатьох страв.
У цьому матеріалі ви знайдете страви з черешні. Готувати будемо соковиті вареники, апетитний пиріг, корисний чизкейк, вишуканий лікер, варення з черешні на зиму, легкий літній салат з черешнею та куркою, вітамінний компот та кисіль з черешнею та полуницею. Буде смачно!
Вареники з черешнею на заварному тісті
Заварне тісто ідеальне для приготування вареників з солодкою начинкою. А готується воно не більше 10 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
- гаряча вода – 250 мл
- борошно – 3 склянки об’ємом 250 мл
- сіль – 1 ч. л. (повна)
- олія – 2 ст. л.
Для начинки:
- черешня без кісточки – 400 г
- цукор – 4 ст. л.
- сік лимона – 2 ст. л.
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
Приготування:
- У миску всипаємо просіяне борошно, додаємо сіль та гарно перемішуємо.
- Потім вливаємо олію та вимішуємо ложкою.
- Поливаємо борошняну суміш гарячою водою і швидко замішуємо тісто за допомогою ложки близько 1 хвилини.
- Тісто викладаємо на присипаний борошном стіл і продовжуємо вимішувати руками близько 3 хвилин. Заварне тісто готове.
- Для начинки цукор поєднуємо з крохмалем і соком лимона. Ягоди промиваємо, видаляємо кісточки.
- Тісто розкочуємо, склянкою вирізаємо кружальця.
- На кожне кружальце тіста викладаємо трішки ягід та чайну ложку цукру з крохмалем. Краї вареників гарно заліплюємо.
- Готові вареники заморожуємо або варимо в окропі близько 5 хвилин після закипання води.
Пиріг з черешнею
Замість листкового тісто підійде також дріжджове.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 400 г
- черешня без кісточки – 250 г
- солодка сирна маса – 300 г
- цедра лимона – 1 ч. л.
- цукрова пудра та черешня – для прикрашання
Приготування:
- Листкове тісто розморожуємо та викладаємо у круглу форму, змащену олією.
- До сирної маси додаємо цедру лимона, перемішуємо та викладаємо на тісто.
- Поверх маси розкладаємо ягоди без кісточки.
- Випікаємо пиріг у духовці за 200 °С до готовності (близько 20 хвилин).
- Готовий пиріг прикрашаємо черешнею та посипаємо цукровою пудрою.
Що приготувати з черешні на зиму до святкового столу? Чудовий та легкий лікер!
Чизкейк з черешнею
Час приготування цього смачного десерту – 15 хвилин!
Інгредієнти:
- печиво до чаю або кави – 200 г
- черешня без кісточки – 300 г
- сир кисломолочний – 600 г
- вершковий сир чи густа сметана – 150 г
- цукрова пудра – 3 ст. л.
- ванілін – дрібка
- білий чи чорний шоколад – для прикрашання
Приготування:
- Печиво поламати та гарно збити блендером. Додати до печива масло і гарно перемішати.
- Отриману суміш викласти у роз’ємну форму, застелену пергаментним папером.
- Сир збити з цукровою пудрою, дрібкою ваніліну та вершковим сиром чи сметаною.
- Викласти половину сирної маси на корж з печива.
- Розкласти черешню. Залишити 7-9 ягід для прикрашання.
- Викласти сирну масу, що залишилася.
- Прикрасити чизкейк ягодами та натертим шоколадом. Смачного!
Лікер з черешні
Горілку у рецепті можна замінити якісним спиртом, зменшивши об’єм вдвічі.
Інгредієнти:
- черешня без кісточки – 1 кг
- горілка – 700 мл
- цукор – 200 г
- вода – 240 мл
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Ягоди гарно розтираємо та перекладаємо ягоди у скляну ємність.
- Додаємо до них сік та цедру одного лимона. Вливаємо горілку. Банку накриваємо кришкою і гарно струшуємо.
- Залишаємо лікер з черешні за кімнатної температури у темному місці на 12 днів.
- Потім настоянку проціджуємо через декілька шарів марлі та переливаємо у скляну ємність.
- Ягоди з цедрою викладаємо у сотейник, додаємо воду та цукор. Варимо близько 15 хвилин.
- Сироп охолоджуємо та проціджуємо.
- Переливаємо сироп у банку з настоянкою, накриваємо кришкою і збовтуємо.
- Зберігаємо лікер з черешні у темному прохолодному місці.
Варення з черешні
Експериментуйте зі смаком. За бажанням додаємо у варення дрібку кориці чи ваніліну.
Інгредієнти:
- черешня без кісточки – 1 кг
- цукор – 400 г
- лимон – 1 шт.
Приготування:
- Черешню викладаємо у каструлю, посипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години.
- Потім каструлю ставимо на вогонь, додаємо сік та цедру лимона і доводимо до кипіння. Пінку у процесі приготування знімаємо. Варимо 10 хвилин.
- Готове варення з черешні викладаємо у підготовлені банки та закатуємо.
- Перевертаємо банки догори дном, накриваємо чимось теплим і залишаємо на добу.
Салат з черешнею, сиром та куркою
Страви з черешні – це не тільки солодкі смаколики. Ця ягода чудово смаку у салатах з овочами, сиром та м’ясом птиці.
Інгредієнти:
- черешня без кісточки – 100 г
- вершкове масло – 20 г
- сік лимона – 2 ч. л.
- запечене куряче філе – 1 шт. (250 г)
- сир (фета чи бринза) – 150 г
- помідори чері – 100 г
- рукола – 1 пучок
- оливкова олія – 2 ст. л.
- сік лимона, сіль, перець – до смаку
Приготування:
- У невеликій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо ягоди, поливаємо їх соком лимона і готуємо, помішуючи, 2 хвилини. Охолоджуємо.
- Руколу нарізаємо. Помідори чері розрізаємо навпіл. Сир та філе нарізаємо кубиками. Куряче філе
- У глибокий салатний викладаємо усі підготовлені інгредієнти.
- Посипаємо салат сіллю та перцем. Поливаємо олією та соком лимона. Перемішуємо. Смачного!
Компот з черешнею та медом
Цей компот від соку не відрізнити. Він дуже насичений смаком та ароматом.
Інгредієнти:
- черешня – 600 г
- яблука – 3 шт.
- лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- мед – 3 ст. л.
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
- вода – 2,5 л
Приготування:
- У каструлю вливаємо 2,5 л води та ставимо її на вогонь.
- Ягоди промиваємо та розминаємо. Викладаємо у воду.
- Потім додаємо нарізані скибками яблука, мед, ванільний цукор та лимонну кислоту.
- Доводимо компот до кипіння, вогонь зменшуємо і варимо 7-10 хвилин.
- Накриваємо напій кришкою і даємо настоятися 1 годину. Потім проціджуємо.
Що можна приготувати з черешні на зиму окрім варення? Смачний компот із черешні з м’ятою. Рецепт тут.
Кисіль з черешнею та полуницею
Щоб надати киселю екзотичного аромату, додайте при приготуванні паличку кориці.
Інгредієнти:
- ягоди (черешня, полуниця, малина, смородина чи інші до вашого смаку) – 600 г
- вода – 3 л (можна менше)
- цукор – 220 г
- крохмаль – 4 ст. л.
Приготування:
- Ягоди промиваємо та даємо воді повністю стекти.
- Викладаємо ягоди у каструлю з водою, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин.
- У склянку висипаємо цукор, додаємо трохи компоту кімнатної температури, перемішуємо.
- Переливаємо крохмаль, постійно перемішуючи, у каструлю з ягодами.
- Варимо, помішуючи, близько 3 хвилин. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-30 17:01:37