Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати з черешні: добірка цікавих рецептів

Черешня – ягода сезонна, тому саме час насолодитися стравами з неї зараз, та, за бажанням, зробити смачну заготівлю на зиму.

Ми знаємо, що приготувати з черешні! Нижче цікава підбірка смачних та поживних страв з цієї улюбленої багатьма ягоди.

Що можна приготувати з черешні

Елегантна соковитість і природна солодкість роблять черешню ідеальною як для приготування багатьох страв.

У цьому матеріалі ви знайдете страви з черешні. Готувати будемо соковиті вареники, апетитний пиріг, корисний чизкейк, вишуканий лікер, варення з черешні на зиму, легкий літній салат з черешнею та куркою, вітамінний компот та кисіль з черешнею та полуницею. Буде смачно!

Вареники з черешнею на заварному тісті

Заварне тісто ідеальне для приготування вареників з солодкою начинкою. А готується воно не більше 10 хвилин.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • гаряча вода – 250 мл
  • борошно – 3 склянки об’ємом 250 мл
  • сіль – 1 ч. л. (повна)
  • олія – 2 ст. л.

Для начинки:

  • черешня без кісточки – 400 г
  • цукор – 4 ст. л.
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Приготування:

  1. У миску всипаємо просіяне борошно, додаємо сіль та гарно перемішуємо.
  2. Потім вливаємо олію та вимішуємо ложкою.
  3. Поливаємо борошняну суміш гарячою водою і швидко замішуємо тісто за допомогою ложки близько 1 хвилини.
  4. Тісто викладаємо на присипаний борошном стіл і продовжуємо вимішувати руками близько 3 хвилин. Заварне тісто готове.
  5. Для начинки цукор поєднуємо з крохмалем і соком лимона. Ягоди промиваємо, видаляємо кісточки.
  6. Тісто розкочуємо, склянкою вирізаємо кружальця.
  7. На кожне кружальце тіста викладаємо трішки ягід та чайну ложку цукру з крохмалем. Краї вареників гарно заліплюємо.
  8. Готові вареники заморожуємо або варимо в окропі близько 5 хвилин після закипання води.

Пиріг з черешнею

Замість листкового тісто підійде також дріжджове.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 400 г
  • черешня без кісточки – 250 г
  • солодка сирна маса – 300 г
  • цедра лимона – 1 ч. л.
  • цукрова пудра та черешня – для прикрашання

Приготування:

  1. Листкове тісто розморожуємо та викладаємо у круглу форму, змащену олією.
  2. До сирної маси додаємо цедру лимона, перемішуємо та викладаємо на тісто.
  3. Поверх маси розкладаємо ягоди без кісточки.
  4. Випікаємо пиріг у духовці за 200 °С до готовності (близько 20 хвилин).
  5. Готовий пиріг прикрашаємо черешнею та посипаємо цукровою пудрою.

Що приготувати з черешні на зиму до святкового столу? Чудовий та легкий лікер!

Чизкейк з черешнею

Час приготування цього смачного десерту – 15 хвилин!

Інгредієнти:

  • печиво до чаю або кави – 200 г
  • черешня без кісточки – 300 г
  • сир кисломолочний – 600 г
  • вершковий сир чи густа сметана – 150 г
  • цукрова пудра – 3 ст. л.
  • ванілін – дрібка
  • білий чи чорний шоколад – для прикрашання

Приготування:

  1. Печиво поламати та гарно збити блендером. Додати до печива масло і гарно перемішати.
  2. Отриману суміш викласти у роз’ємну форму, застелену пергаментним папером.
  3. Сир збити з цукровою пудрою, дрібкою ваніліну та вершковим сиром чи сметаною.
  4. Викласти половину сирної маси на корж з печива.
  5. Розкласти черешню. Залишити 7-9 ягід для прикрашання.
  6. Викласти сирну масу, що залишилася.
  7. Прикрасити чизкейк ягодами та натертим шоколадом. Смачного!

Лікер з черешні

Лікер з черешні

Горілку у рецепті можна замінити якісним спиртом, зменшивши об’єм вдвічі.

Інгредієнти:

  • черешня без кісточки – 1 кг
  • горілка – 700 мл
  • цукор – 200 г
  • вода – 240 мл
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  1. Ягоди гарно розтираємо та перекладаємо ягоди у скляну ємність.
  2. Додаємо до них сік та цедру одного лимона. Вливаємо горілку. Банку накриваємо кришкою і гарно струшуємо.
  3. Залишаємо лікер з черешні за кімнатної температури у темному місці на 12 днів.
  4. Потім настоянку проціджуємо через декілька шарів марлі та переливаємо у скляну ємність.
  5. Ягоди з цедрою викладаємо у сотейник, додаємо воду та цукор. Варимо близько 15 хвилин.
  6. Сироп охолоджуємо та проціджуємо.
  7. Переливаємо сироп у банку з настоянкою, накриваємо кришкою і збовтуємо.
  8. Зберігаємо лікер з черешні у темному прохолодному місці.

Варення з черешні

Експериментуйте зі смаком. За бажанням додаємо у варення дрібку кориці чи ваніліну.

Інгредієнти:

  • черешня без кісточки – 1 кг
  • цукор – 400 г
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

  1. Черешню викладаємо у каструлю, посипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години.
  2. Потім каструлю ставимо на вогонь, додаємо сік та цедру лимона і доводимо до кипіння. Пінку у процесі приготування знімаємо. Варимо 10 хвилин.
  3. Готове варення з черешні викладаємо у підготовлені банки та закатуємо.
  4. Перевертаємо банки догори дном, накриваємо чимось теплим і залишаємо на добу.

Салат з черешнею, сиром та куркою

Салат з черешнею, сиром та куркою

Страви з черешні – це не тільки солодкі смаколики. Ця ягода чудово смаку у салатах з овочами, сиром та м’ясом птиці.

Інгредієнти:

  • черешня без кісточки – 100 г
  • вершкове масло – 20 г
  • сік лимона – 2 ч. л.
  • запечене куряче філе – 1 шт. (250 г)
  • сир (фета чи бринза) – 150 г
  • помідори чері – 100 г
  • рукола – 1 пучок
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • сік лимона, сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. У невеликій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо ягоди, поливаємо їх соком лимона і готуємо, помішуючи, 2 хвилини. Охолоджуємо.
  2. Руколу нарізаємо. Помідори чері розрізаємо навпіл. Сир та філе нарізаємо кубиками. Куряче філе
  3. У глибокий салатний викладаємо усі підготовлені інгредієнти.
  4. Посипаємо салат сіллю та перцем. Поливаємо олією та соком лимона. Перемішуємо. Смачного!

Компот з черешнею та медом

Цей компот від соку не відрізнити. Він дуже насичений смаком та ароматом.

Інгредієнти:

  • черешня – 600 г
  • яблука – 3 шт.
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • мед – 3 ст. л.
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • вода – 2,5 л

Приготування:

  1. У каструлю вливаємо 2,5 л води та ставимо її на вогонь.
  2. Ягоди промиваємо та розминаємо. Викладаємо у воду.
  3. Потім додаємо нарізані скибками яблука, мед, ванільний цукор та лимонну кислоту.
  4. Доводимо компот до кипіння, вогонь зменшуємо і варимо 7-10 хвилин.
  5. Накриваємо напій кришкою і даємо настоятися 1 годину. Потім проціджуємо.

Що можна приготувати з черешні на зиму окрім варення? Смачний компот із черешні з м’ятою. Рецепт тут.

Кисіль з черешнею та полуницею

Щоб надати киселю екзотичного аромату, додайте при приготуванні паличку кориці.

Інгредієнти:

  • ягоди (черешня, полуниця, малина, смородина чи інші до вашого смаку) – 600 г
  • вода – 3 л (можна менше)
  • цукор – 220 г
  • крохмаль – 4 ст. л.

Приготування:

  1. Ягоди промиваємо та даємо воді повністю стекти.
  2. Викладаємо ягоди у каструлю з водою, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин.
  3. У склянку висипаємо цукор, додаємо трохи компоту кімнатної температури, перемішуємо.
  4. Переливаємо крохмаль, постійно перемішуючи, у каструлю з ягодами.
  5. Варимо, помішуючи, близько 3 хвилин. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-30 17:01:37