Рис у томатному соусі: найкращий рецепт та поради
Рис у томатному соусі – це страва, яка поєднує простоту приготування з багатством смаку. Вона може стати як основною стравою для тих, хто дотримується вегетаріанської дієти, так і ідеальним гарніром до м’яса чи риби.
Отже, як приготувати рис у томатному соусі та що додати у страву для смаку та аромату – читайте в матеріалі.
Завдяки яскравому смаку томатного соусу та ніжній текстурі рису, страва підходить для будь-якої пори року. А щоб страва стала ідеальною, важливо правильно підібрати сорт рису та врахувати ще декілька простих порад.
Рис у томатному соусі: рецепт
Для розсипчастої текстури використовуйте довгозернисті сорти, наприклад басматі чи жасмин. Якщо ви хочете більш кремову консистенцію, оберіть круглозернистий рис або рис арборіо.
Інгредієнти:
- рис – 1 склянка
- вода – 2,5 склянки
- вершкове масло (82%) – 3 ст. л.
- томатна паста – 1 ст. л.
- твердий сир – 50 г
- помідори чері – 2-3 шт.
- сушений орегано чи чебрець – до смаку
- часник – 1 зубок
- базилік (листочки) – для прикрашання
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Ретельно промийте рис 5-6 разів, щоб позбутися крохмалю. Викладіть у каструлю з підсоленою водою та варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин до готовності. Готовий рис відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої води.
- Для соусу у сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте томатну пасту, добре перемішайте та прогрійте на слабкому вогні протягом 2 хвилин. Додайте пропущений через прес часник, орегано або чебрець та гарно перемішайте.
- Викладіть відварений рис у сковороду з соусом. Додайте сіль, перець і перемішайте.
- Натріть сир на грубій тертці та додайте його до гарячого рису, щоб він злегка розтопився.
- Викладіть рис на тарілку, прикрасьте чері та листочками базиліка. Також можна посипати рис в томатному соусі тертим сиром. Смачного!
З чим подати рис у томатному соусі
- Ця страва чудово поєднується з куркою-гриль, запеченою рибою чи навіть морепродуктами, як-от креветки чи кальмари.
- Для вегетаріанського варіанту додайте до страви обсмажені овочі: цукіні, баклажани чи болгарський перець.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-18 15:01:00