Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рахат-лукум: рецепт східних солодощів | Здоров’я

Коли ми чуємо слово рахат-лукум, перед очима одразу з’являються барвисті кубики солодощів, що тануть у роті. Це справжня смакота, яке прийшло до нас із Туреччини, але вже давно стало улюбленим десертом у багатьох українських родинах.

Але коли мова йде про купівлю цих східних солодощів, часто виникає питання в якості. Покупний рахат-лукум може містити штучні барвники та консерванти. Тому пропонуємо рецепт рахат-лукуму, якій легко і просто можна приготувати в домашніх умовах.

Класичний рахат-лукум має такий склад: цукор, крохмаль, вода та натуральні ароматизатори. Проте, його можна варіювати за вашим смаком, додаючи різні фруктові соки, горіхи або сухофрукти.

Турецький рахат-лукум: рецепт

Замість цукрової пудри можна використати кокосову стружку. Чи поєднати її з цукровою пудрою перед посипанням десерту.

Інгредієнти:

  • сік фруктовий – 100 мл
  • цукор – 600 г
  • вода – 500 мл
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • крохмаль – 90 г
  • олія рафінована, крохмаль, цукрова пудра – для змащення форми та посипання рахат-лукуму

Рахат-лукум: рецепт приготування покроково

  1. Для сиропу у сотейнику поєднуємо воду (220 мл) з цукром і соком лимона. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин. Щоб перевірити, чи сироп готовий, робимо так: капаємо трішки сиропу в склянку з водою. Якщо капля застигла, знімаємо з вогню. Якщо тягнеться, треба ще трішки проварити.
  2. В іншому невеликому сотейнику поєднуємо крохмаль з соком. Вливаємо воду, що залишилася і гарно перемішуємо. Ставимо сотейник на вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння.
  3. До отриманої кисільної рідини, постійно помішуючи, вливаємо сироп. Варимо на слабкому вогні, близько 35 хвилин.
  4. Сотейник знімаємо з вогню. Форму застеляємо харчовою плівкою, злегка змащуємо олією та посипаємо крохмалем.
  5. Густу фруктову масу викладаємо у форму та розрівнюємо. Десерт залишаємо застигати на 4-5 годин.
  6. Дощечку посипаємо цукровою пудрою з кромалем (1:2) та перекладаємо з форми рахат-лукум. Зверху також його посипаємо цією сумішшю.
  7. Турецький рахат-лукум нарізаємо і кожен кубик обсипаємо сумішшю цукрової пудри та крохмалю.

Як щодо приготування рецепт рахат-лукуму з горіхами? Це додасть смаколику особливого смаку. Для цього вам знадобиться 1 склянка подрібнених горіхів (фундук, мигдаль чи волоські). Додаємо горіхи наприкінці варіння та гарно перемішуємо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 14:15:15