Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Проста паска з прянощами – покроковий рецепт

Великдень неможливо уявити без ароматної паски. До того ж в наш час цю випічку можна приготувати швидко і з невеликої кількості продуктів.

Відомий шеф-кухар Алекс Якутов поділився рецептом паски з прянощами, для якої знадобиться мінімум інгредієнтів.

Проста паска з прянощами

Інгредієнти для опари:

  • молоко – 100 мл;
  • борошно – 120 г;
  • дріжджі пресовані – 20 г.

Інгредієнти для тіста:

  • цукор – 70 г;
  • сіль – 5 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 350 г;
  • пряна суміш – 2 г;
  • цукати – 50 г;
  • родзинки – 90 г;
  • вершкове масло або маргарин – 50 г.

Як приготувати просту паску з прянощами:

  1. В першу чергу змішайте молоко, борошно та дріжджі. Залиште на 2 години.
  2. Замішайте туге тісто. Поєднайте опару з цукром, сіллю, яйцями, борошном і прянощами.
  3. Коли тісто стане однорідним, додайте в нього масло та замішайте до еластичності.
  4. Тепер додайте до тіста родзинки та цукати. Залиште на годину.
  5. Обминайте тісто і залиште ще на годину, аби воно гарно підійшло.
  6. Розподіліть тісто на частини та кладемо наші майбутні паски в паперові форми. Залиште їх на якийсь час, аби тісто підійшло та збільшилося вдвічі.
  7. Випікайте паски в духовці за температури 180 градусів. Готовність випічки можна перевірити дерев’яною шпажкою чи зубочисткою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 12:23:41