Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Продукти, які збільшують ризик розвитку раку до 24% – дослідження

Науковці виявили, що ультраоброблені харчові продукти збільшують ризик розвитку раку у верхніх відділах травного тракту до 24%.

Дослідження проводила команда з Брістольського університету та Міжнародного агентства дослідження раку.

Продукти, які збільшують ризики розвитку раку

Дослідники проаналізували харчування та спосіб життя 450 111 дорослих протягом 14 років.

Зараз дивляться

Вчені кажуть, продукти, які пройшли високу обробку та мають в складі багато різних добавок, консервантів та підсолоджувачів (наприклад, морозиво, чіпси, печиво) провокують розвито раку.

Від споживання цих продуктів збільшується ризик появи раку голови та шиї на 23%, а аденокарциноми стравоходу – на 24%.

Чому ультраоброблені продукти викликають рак

Раніше було відомо, що ультраоброблені продукти викликають ожиріння. Однак автори дослідження запевняють, онкологічні захворювання не пов’язані з індексом маси тіла.

За словами вчених, рак провокують емульгатори , штучні підсолоджувачі та консерванти.

Також причиною збільшення ризику розвитку онкозахворювань можуть бути забруднення, які потрапили з упаковки продуктів або під час їх виробництва.

Доктор Хелен Крокет з Всесвітнього фонду дослідження раку наголошує на необхідності дотримання здорового харчування, варто вживати цільнозернові продукти, овочі, фрукти.

Джерело: European Journal of Nutrition

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-22 11:50:35