Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Привітання Зеленського у Святвечір 24 грудня 2023

Фото: Офіс президента

Сьогодні, у Святвечір, українці мають спільну мету та мрію – свободу та перемогу України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час привітання у Святвечір, яке було зроблено на території Києво-Печерської лаври.

– Мільйони українців сьогодні чекають на появу у вечірньому небі першої зорі, що сповіщає про настання Різдва Христового. Свята, яке має багато відтінків. Велике церковне свято. Важливе народне свято. Родинне свято. Різдво, яке завжди люблять діти та чекають дорослі, – почав він.

Глава держави додав, що вже другий рік поспіль українці дізнались інший вимір цього свята – Різдво у часи повномасштабної війни.

Зараз дивляться

– Різдво, яке має інший настрій, контекст, інший присмак. І не такою, як завжди є сімейна домашня вечеря. Бо не всі з нас удома. І не всі мають дім. І стало набагато важливіше не які страви на столі, а які люди за столом. І як дорого, коли вони поруч. І як важливо, щоб ті, хто зараз не поруч і боронить Україну, були на зв’язку, – сказав президент.

Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні важливо не стільки те, як українці прикрашають свої домівки, а те, як захищаються свої домівки.

Президент звернув увагу на те, як сьогодні змінились побажання українців та українських дітей.

– Від простих і звичних “аби тато раніше повертався з роботи додому” до “аби тато повернувся”. Аби повернулись усі батьки, чоловіки, брати, дідусі. Матері, дружини, сестри. Повернулись переможцями. Усі, хто сьогодні зустрічає Святий вечір в окопах зі зброєю в руках, зустрічаючи ворога. Усі наші воїни світла. Янголи-охоронці України, які доводять нам щодня: добро переможе, світло переможе, треба мати стійкий дух, стійку віру. Ті, хто доводить, що дива існують, – сказав глава держави.

Він наголосив, що сьогодні всі українці разом і зустрічають Різдво також разом.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– В одну дату, як одна велика родина, як одна нація, як одна, єдина країна. І сьогодні як ніколи буде сильною наша спільна молитва. Народна молитва. Сьогодні вона об’єднає мільйони голосів, як ніколи багато до цього. І лунатиме сьогодні без часової різниці у два тижні. І лунатиме разом із Європою та світом. Це унікальна молитва. За людей, за мир, за справедливість, за життя, – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що силою віри, правди, закону та справедливості будуть переможені усі спроби ворога відібрати безпеку та спокій, чужі землі та людське життя.

Володимир Зеленський нагадав, що Києво-Печерська лавра, на території якої він записував своє звернення, за свою історію пережила чимало потрясінь та ударів.

– Наруга, осквернення, грабежі. Орда, нацисти, радянські часи. Це місце захоплювали, спалювали, руйнували. Але ніхто й ніколи не міг знищити остаточно й назавжди. Лавра завжди витримувала, щоб відродитися знову. І після кожного удару не лише відновлювалась, а ставала більшою та міцнішою. Тому що була й залишається місцем сили для людей. Джерелом надії та духу для наших людей. Для всіх, хто вірить в перемогу правди, в перемогу України, – сказав він.

Глава держави нагадав, що час напередодні Різдва – є часом найдовших ночей у році.

– Але день вже починає збільшуватися, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє. І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні це наша спільна мета, спільна мрія. І саме за це сьогодні наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну, – сказав він.

Наприкінці звернення Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим та завершив звернення словами “Христос рождається! Славімо його!”.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-24 17:35:11