Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Президент УЄФА заявив, що хотів би бачити Боснію і Герцеговину на Євро-2024

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що хотів би бачити у фінальній частині Євро-2024 збірну Боснії і Герцеговини.

Таку заяву він зробив під час відвідин сербського міста Лесковац 19 листопада, ще до жеребкування плейоф відбору Євро-2024.

– Я радий, що три національні збірні з регіону близькі до кваліфікації на чемпіонат Європи. Сербія, Хорватія та Словенія. Я хотів би, щоб Боснія і Герцеговина та Північна Македонія також пройшли кваліфікацію, але у них немає шансів. Боснія і Герцеговина зіграє у плейоф, але так, як вони грають… Я, звісно, хотів би, щоб якомога більше команд із регіону пройшли відбір на чемпіонат Європи, – сказав Чеферін.

Схожа заява щодо суперників збірної України у відборі з вуст президента УЄФА лунає вже не вперше.

Зараз дивляться

Через це українські користувачі у соціальних мережах та на форумах почали різко критикувати очільника організації. Зокрема, пишуть: чекаємо іспанця на VAR, що з ним не так?, Він уже задовбав. Більшість коментарів містять нецензурну лексику на адресу Чеферіна.

Чеферін про Італію перед матчем з Україною

У жовтні перед вирішальним матчем відбору Україна – Італія Чеферін відкрито підтримав скуадру адзурру. Він назвав катастрофою можливу невдачу італійців.

– Італія має кваліфікуватися на Євро-2024. Інакше це буде катастрофа. Збірна Італії надто важлива. Я думаю, що Італія виграє в України, – сказав Чеферін в кулуарах Франкфуртського книжкового ярмарку.

Гра Україна – Італія завершилася нічиєю з рахунком 0:0, а також суперечливим моментом на останніх хвилинах зустрічі, коли арбітр проігнорував падіння Михайла Мудрика у штрафному майданчику італійців. Для Італії нічиєї було достатньо, щоб вибороти пряму путівку на чемпіонат Європи-2024.

У плейоф відбору Євро-2024 збірна України зіграє проти Боснії і Герцеговини. У разі перемоги у фіналі плейоф синьо-жовті зустрінуться із переможцем протистояння між Ізраїлем та Ісландією. Обидва матчі відбудуться наприкінці березня 2024 року.

Джерело: Sarajevo Times

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-23 17:54:50